Άκαρπες σημερινές έρευνες για εντοπισμό 79χρονης ελλείπουσας 

Τη βοήθεια του κοινού ζητά η Αστυνομία Λεμεσού, για τον εντοπισμό της 79χρονης Μαρίας (Μαρούλα) Κυριάκου, η οποία ελλείπει από την οικία της και παρά τις σημερινές έρευνες που έγιναν από την Αστυνομία, την Πολιτική Άμυνα και εθελοντές, δεν εντοπίστηκε.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, η ηλικιωμένη γυναίκα θεωρείται άτομο που εμπίπτει στις ευάλωτες ομάδες, με σοβαρά προβλήματα υγείας και ως εκ τούτου σήμερα ενεργοποιήθηκε το σχετικό πρωτόκολλο για ελλείποντα πρόσωπα και έγιναν έρευνες σε διάφορα σημεία της Λεμεσού, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί.

Η ίδια είχε επισκεφθεί, το πρωί της  1ης Αυγούστου, το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, και το απόγευμα της ίδια μέρας έλαβε εξιτήριο. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε από πολίτη ξαπλωμένη σε περιοχή του κέντρου της πόλης και μεταφέρθηκε στο δημόσιο νοσηλευτήριο, όπου αφού έτυχε σχετικής θεραπευτικής αγωγής, έλαβε εκ νέου εξιτήριο.

Έκτοτε τα ίχνη της αγνοούνται και σχετική καταγγελία στην Αστυνομία έκαναν συγγενικά της πρόσωπα, ενώ η ελλείπουσα περιγράφεται ύψους περίπου 1,60μ, εύσωμη με άσπρα μαλλιά.

Ο κ. Σωτηριάδης κάλεσε οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει όπως  επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού στο τηλέφωνο 25-805187, ή τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Εξάλλου, στο πλαίσιο ενεργοποίησης του πρωτοκόλλου για ελλείποντα πρόσωπα, η Αστυνομία εντόπισε σήμερα, με τη βοήθεια της Πολιτικής Άμυνας και εθελοντών, 46χρονη από τη Μολδαβία, η οποία είχε εγκαταλείψει το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου νοσηλευόταν από την 1η Αυγούστου.

Η 46χρονη, είπε ο Ιωάννης Σωτηριάδης, που βρίσκεται παράνομα στο νησί από τον περασμένο Φεβρουάριο, εντοπίστηκε σε εγκαταλειμμένη κατοικία στο κέντρο της πόλης και μεταφέρθηκε πίσω στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη.

Από τις εξετάσεις, συνέχισε, διαπιστώθηκε πως τα τραύματα της προήλθαν από ξυλοδαρμό και από τις εξετάσεις εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του ρωσικής καταγωγής φίλου της, εναντίον του οποίου αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

 

Αφήστε μια απάντηση