Σύλληψη 43χρονου για υποθέσεις εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις στην Πάφο 

Στην σύλληψη 43χρονου Ε/κ προχώρησε η Αστυνομία Πάφου εναντίον του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για υποθέσεις εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις που χρονολογούνται από το 2016- 2017.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι υποθέσεις χρονολογούνται το 2016 και 2017 όταν ο ύποπτος φέρεται να απέσπασε στην πρώτη περίπτωση το ποσό των 1.220 ευρώ και στη δεύτερη 1.400 ευρώ με σκοπό να παρέχει στους παραπονούμενους χρηματικά δάνεια, όπως ισχυριζόταν, πολύ μεγαλύτερης αξίας. Αφού έπαιρνε τα χρήματα εξαφανιζόταν. Έκτοτε καταζητείτο ενώ χθες εντοπίστηκε στην  Πάφο όπου και συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τις εξετάσεις της Αστυνομίας, η μία υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 8.8.2016 όταν καταγγέλθηκε από Διευθυντή εταιρείας ότι ο ύποπτος προσφέρθηκε να του δώσει το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ , ως δάνειο, το οποίο χρειαζόταν. Αργότερα ωστόσο του είπε, ότι εάν χρειάζονταν παραπάνω θα μπορούσε να του τα δώσει, με τον παραπονούμενο να του ζητά το ποσό των 15 χιλ. ευρώ.

Tότε ο 43χρονος  του είπε να του δώσει το ποσό των 1.220 ευρώ το μήνα ως τόκο.Ο Διευθυντής της εταιρείας του έδωσε τα 1.220 ευρώ με σκοπό να  εξασφαλίσει τις 15 χιλ ευρώ δάνειο, που ωστόσο ο δράστης δεν του έδωσε ποτέ.

Η δεύτερη περίπτωση στις 20.1.2017  καταγγέλθηκε από διευθυντή υποκαταστήματος της Ελληνικής Τράπεζας στην Πάφο, ότι ο ύποπτος πήρε 130 χιλ. ρούβλια με σκοπό να τα εξαργυρώσει και να λάβει το χρηματικό ποσό των 1.398 ευρώ . Τα ρούβλια ωστόσο όπως διαφάνηκε από περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας, ήταν εκτός κυκλοφορίας.

Η Αστυνομία εξετάζει άλλες δύο παρόμοιες  υποθέσεις που φέρεται να εμπλέκεται ο 43χρονος.

Αφήστε μια απάντηση