Η ΕΚΤ ζήτησε να παράσχει γνωμοδότηση για τις προωθούμενες αλλαγές στις εκποιήσεις, λέει ο Διοικητής της ΚΤΚ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ζήτησε και επίσημα όπως της παραχωρηθεί η ευκαιρία γνωμοδότησης επί των αλλαγών που προωθούνται στον νόμο των εκποιήσεων επειδή θεωρεί ότι οι αλλαγές επηρεάζουν τον τομέα ευθύνης τόσο της ΕΚΤ όσο και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (ΕΕΜ), δήλωσε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Κωνσταντίνος Ηροδότου, καθώς η Επιτροπή Οικονομικών συζητά τη συμβιβαστική πρόταση του ΔΗΚΟ για το θέμα των εκποιήσεων.

Παράλληλα, ενημερώνοντας την Επιτροπή Οικονομικών, ο κ. Ηροδότου είπε πως η ΚΤΚ σκοπεύει μετά την ανάπαυλα των θερινών διακοπών να επανέλθει με μια πρόταση που να επιχειρεί να ικανοποιήσει την ΕΚΤ και τον ΕΕΜ αλλά και τις ανησυχίες της ΚΤΚ.

«Έγινα αποδέκτης τηλεφωνημάτων και από την ΕΚΤ και τον ΕΕΜ μηχανισμό. Εν ολίγοις να πω ότι σε προφορικό επίπεδο η ΕΚΤ είπε ότι θεωρεί ότι επειδή (το νομοθέτημα) επηρεάζει καθαρά τον τομέα ευθύνης και της ΕΚΤ και του ΕΕΜ ζήτησαν την ευκαιρία να δώσουν νομική γνωμοδότηση (the opportunity to provide legal opinion)», είπε, σημειώνοντας ωστόσο πως η αναθεωρημένη πρόταση είναι συγκριτικά καλύτερη από το νόμο που ενέκρινε η Βουλή και αναπέμφθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αφήστε μια απάντηση