Οι νεφροπαθείς αιμοκαθαιρόμενοι Πάφου ζητούν αξιοπρεπή φροντίδα 

Τη βοήθεια των αρχηγών των κομμάτων, των βουλευτών Πάφου, του Δημάρχου Πάφου και των ΜΜΕ ζητούν  οι νεφροπαθείς αιμοκαθαιρόμενοι Πάφου για να έχουν μια αξιοπρεπή φροντίδα και διαβίωση στο Θάλαμο Αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Πάφου, όπως αναφέρουν σε επιστολή τους προς αυτούς.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αιμοκαθαιρόμενων Νοσοκομείου Πάφου Ανδρέα Ξενοφώντος, ο οποίος υπογράφει την επιστολή που απέστειλε και στο ΚΥΠΕ, ο θάλαμος είναι  χωρητικότητας  5-6 κλινών, υπάρχουν 12 στρώματα, 12 μηχανήματα αιμοκάθαρσης, 12 τραπεζάκια για να τοποθετηθούν οι φάκελοι και προσωπικά αντικείμενα των ασθενών και ένα γραφείο νοσηλευτών.

Όπως αναφέρει, λόγω στενότητας χώρου η απόσταση του ενός κρεβατιού από το άλλο είναι ελάχιστη. Τόσο στενός είναι κεντρικός διάδρομος του θαλάμου που δεν μπορεί να περάσει τροχοκάθισμα ή φορείο. Το δε δωμάτιο που προοριζόταν για αποθήκη και είναι χωρίς παράθυρα, μετατράπηκε σε «δωμάτιο» νοσηλείας με τοποθέτηση άλλων δύο κρεβατιών για να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών.

Στην επιστολή του ο κ. Ξενοφώντος αναφέρεται σε περιστατικά που συνέβησαν λόγω της στενότητας του χώρου, σημειώνοντας ότι ο αριθμός  των νεφροπαθών αυξάνεται συνεχώς. Αυτή τη στιγμή αριθμούν 100 άτομα, ενώ πριν από τρία χρόνια ήταν 60. Οι περισσότεροι αιμοκαθαιρόμενοι είναι μεγάλης ηλικίας και με σοβαρά προβλήματα υγείας.

“Θα ήθελα να τονίσω ότι οι τρεις γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό υπερβάλλουν  εαυτό καθημερινώς, παρέχοντας μας όχι μόνο την ενδεδειγμένη νοσηλεία αλλά φροντίζοντας και πλησιάζοντας μας σαν να έχουν στο κρεβάτι του πόνου τους γονείς ή τα παιδιά τους. Τους ευχαριστούμε πολύ και είμαστε ευγνώμονες γι΄ αυτό”, συμπληρώνει ο κ. Ξενοφώντος.

Προ αρκετού χρόνου, προσθέτει,  τους ανακοινώθηκε ότι προγραμματίζεται ανέγερση μεγάλου θαλάμου αιμοκάθαρσης στο βόρειο μέρος του νοσοκομείου και το Υπουργείο ενέκρινε τον απαραίτητο προϋπολογισμό. “Δεν μας έχει ανακοινωθεί πότε ξεκινά τελικά αυτό το έργο ούτε τι σχέδια έχουν γίνει”.

“Με την επιστολή αυτή θέλουμε τη βοήθεια σας για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και μέχρι να ανεγερθεί ο νέος θάλαμος να βρεθεί μια προσωρινή λύση. Απαιτούμε αξιοπρεπή διαβίωση στο θάλαμο. Απαιτούμε σύντομα αποσυμφόρηση. Είναι δικαίωμα κάθε ασθενούς και κάθε φορολογούμενου πολίτη, πόσο μάλλον κάθε ανθρώπου, να έχει μια αξιοπρεπή φροντίδα”, καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Ξενοφώντος.

Αφήστε μια απάντηση