ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΑΙΔΩΝΑ ΦΑΙΔΩΝΟΣ

ΣΤΗ.. ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εάν οι αρχαιότητες της Γεροσκήπου ανακαλύπτονταν σε άλλο οικόπεδο και όχι σε αυτό της Αρχιεπισκοπής ή άλλου μεγαλόσχημου, η κυρία Ιερωνυμίδου θα τηρούσε την ίδια σιωπή;

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων εξακολουθεί δυστυχώς να ζει στη… μακαριότητά του. Παρά τα μεγάλα θέματα που καθημερινά τίθενται ενώπιον του και τις απαντήσεις που πιεστικά ζητά η κοινωνία, το Τμήμα εξακολουθεί να τηρεί σιγή ιχθύος και να επιβεβαιώνει τις ένοχες ανοχές του.

Επαναλαμβάνω και υπενθυμίζω:  Καμία απάντηση δεν έχει δοθεί σχετικά με τον αριθμό και τη διάρκεια των υπηρεσιακών ταξιδιών της κυρίας Ιερωνυμίδου και τα επιδόματα εξωτερικού που εισέπραττε από αυτά. Κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δεν έχει ακόμη δοθεί σχετικά με την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάφου το οποίο παραμένει κλειστό από το 2016. Καμία απάντηση και κανένας προγραμματισμός σχετικά με τη φωταγώγηση του Μεσαιωνικού Κάστρου, το οποίο αποτελεί το πιο εμβληματικό και αναγνωρίσιμο μνημείο της πόλης μας.

Παρόλες τις ανακοινώσεις που εξέδωσε το Τμήμα σχετικά με τις ανακαλύψεις των ιδιαίτερα σημαντικών αρχαιοτήτων στο τεμάχιο της Αρχιεπισκοπής στη Γεροσκήπου, καμία επί της ουσίας ενέργεια δεν έγινε από μέρους του Τμήματος. Εάν οι αρχαιότητες αυτές ανακαλύπτονταν σε άλλο οικόπεδο και όχι σε αυτό της Αρχιεπισκοπής ή άλλου μεγαλόσχημου, η κυρία Ιερωνυμίδου θα τηρούσε την ίδια σιωπή;

Αναφορικά με το τελευταίο αυτό θέμα, πρέπει επίσης να δοθεί στη δημοσιότητα ο ρόλος και  η σχέση που είχε ή/και έχει με το συγκεκριμένο τεμάχιο  ο κ. Κώστας Ζερβός. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου θα πρέπει να δώσει διευκρινήσεις και απαντήσεις για τη σχέση αυτή.

Αφήστε μια απάντηση