Αρχαιότητες στη Γεροσκήπου

Κυριάκος Χατζηβασίλης: “Αναμένουμε αύριο επίσημη ενημέρωση από το Τμήμα Αρχαιοτήτων για τη σπουδαιότητα των ευρημάτων”…

Για τα αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπιστήκαν στο τεμάχιο της Αρχιεπισκοπής στην παραλιακή περιοχή της Γεροσκήπου θα ενημερωθεί αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο στην προγραμματισμένη ολομέλεια του.
Ο αντιδήμαρχος Κυριάκος Χατζηβασίλης, ανέφερε ότι μετά την αυριανή ενημέρωση, το Δημοτικό Συμβούλιο, θα κλιθεί να ορίσει τα περεταίρω βήματα του.
Με βάση και την επιστολή της διευθύντριας του Τμήματος Αρχαιοτήτων είπε, πρόκειται για σημαντικά ευρήματα, γι’ αυτό και θα πρέπει οι αρμόδιοι του τμήματος να ενημερώσουν τον Δήμο για την σπουδαιότητά τους και να καθοδηγήσουν την τοπική αρχή για τα περεταίρω βήματα. Πρέπει είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος της Γεροσκήπου, να τύχουμε άμεσα ειλικρινούς και ξεκάθαρης ενημέρωσης για τα όσα έχουν ανακαλυφθεί στην περιοχή.

Τη σημασία των αρχαιολογικών ευρημάτων, επεσήμανε με δηλώσεις στο σταθμό μας και ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους. Τα οφέλη για την περιοχή και για ολόκληρη την Κύπρο είπε χαρακτηριστικά, θα είναι πολλαπλά και θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι ανασκαφές και οι μελέτες των ειδικών. Ανέφερε ακόμα, ότι ο ίδιος αλλά και οι συνάδελφοι του θα επιδιώξουν ενημέρωση από τον Δήμο Γεροσκήπου και εάν χρειαστεί θα εγγράψουν το όλο θέμα και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Αφήστε μια απάντηση