Ψηλώνει η Πάφος

Η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησε στην έγκριση για χορήγηση πολεοδομικών αδειών για αναπτύξεις στις οποίες προβλέπεται η ανέγερση ψηλών κτηρίων. Πέραν της άδειας των 15 και 16 ορόφων που εγκρίθηκε για το τεμάχιο εταιρίας στην Ποσειδώνος, το Δημοτικό Συμβούλιο εισηγείται προς την πολεοδομία και την έγκριση άδειας για ανέγερση δύο κτηρίων ενός ξενοδοχείου 14 ορόφων και ενός κτηρίου13 ορόφων με διαμερίσματα στο τεμάχιο που βρίσκεται σήμερα το ξενοδοχείο Αλόη. Παραχωρήθηκαν επίσης άδειες για ένα κτήριο 12 ορόφων στο κέντρο της Πόλης κοντά στο οίκημα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, και άλλα δύο κτήρια 6 και 8 ορόφων.

Επίσης εγκρίθηκε άδεια για κτήριο 8 ορόφων στην Λεωφόρο Ποσειδώνος και την περιοχή Τάφοι των Βασιλέων. Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου λήφθηκαν στην απουσία μελών του, τα οποία έχουν συγγενικές ή επαγγελματικές σχέσεις με τους ιδιοκτήτες ή μετόχους των εταιριών που αιτήθηκαν τις αναπτύξεις.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Πάφος ψηλώνει αυτό όμως δεν σημαίνει ότι γίνεται και καλύτερη ή ομορφότερη.

Τα αποτελέσματα αυτών των αποφάσεων και τις επιπτώσεις ενδεχομένως θα τις δούμε σε βάθος δεκαετίας. Τότε όμως θα είναι πολύ αργά για να υπάρξει αποκατάσταση της εικόνας.

Αφήστε μια απάντηση