Ορκωμοσία οπλιτών στην Πάφο

Με μια εντυπωσιακή τελετή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Στάδιο Στέλιος Κυριακίδης η ορκωμοσία των νέων οπλιτών που κατατάχτηκαν στις αρχές του μήνα στο ΚΕΝ Πάφου.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας αποτελούν την πηγή από την οποία αντλείται δύναμη για συνέχιση του δύσκολου αγώνα που διεξάγει η Κυπριακή Δημοκρατία σε όλα τα επίπεδα, δήλωσε ο Υπουργός άμυνας Σάββας Αγγελίδης.

Ιδιαίτερα την συγκεκριμένη περίοδο που η Τουρκία με τις προκλητικές τις ενέργειες παραβιάζει καταφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της ΑΟΖ και των χωρικών της υδάτων παγώνοντας ταυτόχρονα, συνέχισε, και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ο υπουργός άμυνας καλωσόρισε τους νεοσύλλεκτους οπλίτες της 2019 ΕΣΣΟ που ορκίσθηκαν σε όλα τα ΚΕΝ, στην μεγάλη οικογένεια της Ε.Φ. Ο κ. Αγγελίδης κάλεσε τους νεοσύλλεκτους αλλά και τις οικογένειες τους να αισθάνονται υπερήφανοι που έδωσαν την ιερά υπόσχεση ότι θα υπερασπισθούν την ελευθερία και την ασφάλεια της χώρας.

Μπορούμε, συμπλήρωσε, να ατενίζουμε το μέλλον με πίστη και ελπίδα αφού απέδειξαν οι νεοσύλλεκτοι, κομμάτι της νεολαίας του τόπου είπε, ότι συναισθάνονται τις απαιτήσεις των καιρών και διαπνέονται από φιλοπατρία και δηλώνουν το παρόν τους όπου η πατρίδα την χρειάζεται.

Ο υπουργός άμυνας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο χαμηλό ποσοστό φυγοστρατίας, 2.96% φέτος, που αποτελεί από τα χαμηλότερα στην ιστορία της Ε.Φ. Στέλνεται ένα ηχηρό μήνυμα πίστης και αφοσίωσης προς το καθήκον, ανέφερε, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσουν οι αλλαγές και οι βελτιώσεις σε θέματα που χρονολογούνται.

Κάλεσε επίσης τους νεοσύλλεκτους να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και ενδιαφέρον την στρατιωτική τους θητεία για να ολοκληρώσουν με επιτυχία την στρατιωτική και επιχειρησιακή τους  εκπαίδευση.

Στην ημερήσια του διαταγή ο αρχηγός της Ε.Φ. Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, την οποία ανέγνωσε ο διοικητής του ΚΕΝ Πάφου αντισυνταγματάρχης Κυριάκος Κυριάκου, κάλεσε τους εθνοφρουρούς να συνεχίσουν την σκληρή προσπάθεια προκειμένου να καταστούν άριστοι μαχητές ,γνώστες της ατομικής τακτικής.

Η εκπαίδευση συνεχίζεται είπε και εκτός των ΚΕΝ προτρέποντας  τους νεοσύλλεκτους να  φανούν δυνατοί και να αναδείξουν τις κρυμμένες δυνατότητες του εαυτού τους. Να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον χρόνο της θητείας τους αποφεύγοντας την χρήση αλκοόλ, τοξικών ή ναρκωτικών ουσιών.

Την ορκωμοσία των 1600 περίπου νεοσυλλέκτων παρακολούθησαν πέραν των έξι χιλιάδων συγγενών και φίλων των νέων εθνοφρουρών που γέμισαν ασφυκτικά το «Στέλιος Κυριακίδης».

Αφήστε μια απάντηση