Ορκίστηκαν οι 300 βουλευτές της ελληνικής Βουλής 

Ορκίστηκαν οι 300 νέοι βουλευτές της 18ης Συνόδου της ελληνικής Βουλής. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό και την ορκωμοσία, ευχήθηκε σε όλα τα μέλη του σώματος “καλή δύναμη”.

Αρχικά, τελέστηκε η ορκωμοσία με θρησκευτικό όρκο των χριστιανών ορθόδοξων βουλευτών, ακολούθησε ο όρκος στο κοράνι από τους τρεις μουσουλμάνους και μετά έδωσαν πολιτικό όρκο όσοι βουλευτές το επιθυμούσαν.

Στη νέα Βουλή εκπροσωπούνται έξι κόμματα, ενώ από τους 300 βουλευτές οι 61 είναι γυναίκες. Το ένα τρίτο των βουλευτών έχουν εκλεγεί για πρώτη φορά. Σημειώνεται ότι, η Νέα Δημοκρατία έχει 158 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία 86, το Κίνημα Αλλαγής 22, το ΚΚΕ 15, η «Ελληνική Λύση» 10 και η «ΜέΡΑ25» 9 έδρες.

Αύριο, Πέμπτη θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για τη θέση του Προέδρου της Βουλής, με τη Νέα Δημοκρατία να έχει προτείνει για τη θέση τον Κωνσταντίνο Τασούλα και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να έχει ήδη ανακοινώσει ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει τη συγκεκριμένη πρόταση.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση