Εγκαινιάστηκε στην Αθήνα η έκθεση φωτογραφίας «Κύπρος – 45 χρόνια κατοχής» 

Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Κύπρος – 45 χρόνια κατοχής» τελέστηκαν σήμερα στην Αθήνα.

Σε χαιρετισμό της στα εγκαίνια, η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, Σόφη Μιχαηλίδου, είπε πως τα εγκαίνια αυτά «σηματοδοτούν ακόμη μια χρονιά ενός περίεργου πόνου» που χαρακτηρίζει τη δική της γενιά.

Όπως είπε η Διευθύντρια του ΓΤΠ, σύμφωνα με ανακοίνωση, «αντιλαμβανόμενοι τη δύναμη των φωτογραφιών, τους δώσαμε φτερά, και, υπό την επιμέλεια του Χρίστου Αβρααμίδη, του ταλαντούχου φωτογράφου μας, προχωρήσαμε στη δημιουργία αυτής της έκθεσης, μετά βέβαια και από την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Κυριακών Οργανώσεων Ελλάδος».

Η κ. Μιχαηλίδου είπε, επίσης, ότι «μέσα από αυτή την έκθεση μπορούμε να μάθουμε από τα λάθη μας και να μην τα επαναλάβουμε μιας και κοιτάζοντας τις φωτογραφίες αναγκαζόμαστε να αναγνωρίσουμε τους ίδιους τους εαυτούς μας ως ξεχωριστές οντότητες, φορείς μιας συγκεκριμένης ιστορικότητας και εθνικής ταυτότητας, όπως  αναγκαζόμαστε και να επαναφέρουμε τη συλλογική μας μνήμη, το ιστορικό και πολιτιστικό νήμα της οποίας είναι στέρεα συνδεδεμένο με τα ελληνικά και ευρωπαϊκά ιδεώδη».

Συνέχισε λέγοντας ότι «γι’ αυτό και η παρουσίαση αυτή δεν μπορούσε να γίνει πουθενά αλλού εκτός από την Ελλάδα, διότι Κύπρος και Ελλάδα συμπορεύονται με ισχυρούς εθνικούς και πολιτισμικούς δεσμούς και με κοινή εθνική συνείδηση, μοιράζονται αξίες διαχρονικές, μοιράζονται την αγάπη για την πατρίδα, τον μόχθο, την εργατικότητα, τη δύναμη, την οικογένεια, τη θρησκεία».

Αφήστε μια απάντηση