ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΦΟΥ ΣΤΟ «ΑΛΣΟΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΕΣ»

Στη δημιουργία του μεγαλύτερου αστικού Πάρκου της πόλης και ενός από τα μεγαλύτερα της Κύπρου, συνολικού εμβαδού 21.000 τ.μ.,  προχωρεί ο Δήμος Πάφου.

Από νωρίς το πρωί, συνεργεία του Δήμου άρχισαν τις εργασίες καθαρισμού στο γνωστό «Άλσος της Πεμπές», το οποίο καλύπτει την περιοχή που ξεκινά πίσω από την κεντρική υπεραγορά Παπαντωνίου και φθάνει μέχρι την οδό Χαρ. Τρικούπη, προκειμένου να δημιουργηθεί εκεί ένα σύγχρονο και λειτουργικό πάρκο με όλες απαιτούμενες ανέσεις και προδιαγραφές.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών καθαρισμού εντοπίζονται και απομακρύνονται επίσης τόνοι σκουπιδιών, αυθαίρετων παραπηγμάτων  και ευτελών υλικών, αφού η περιοχή είχε αφεθεί στην εγκατάλειψη και την ερήμωση τα τελευταία 50 τουλάχιστον χρόνια, πράγμα που προκαλούσε σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία αλλά και πιθανή εστία πρόκλησης πυρκαγιάς στην καρδιά της πόλης.

Οι εργασίες άρχισαν παρουσία λειτουργών του Τμήματος Δασών, ώστε να αποφευχθούν πιθανές αντιδράσεις γνωστών κύκλων, οι οποίοι συχνά επικαλούνται την προστασία του πρασίνου για να συγκαλύψουν επεμβάσεις και αυθαιρεσίες δεκαετιών σε δημόσιους ανοικτούς χώρους της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση