Η Πάφος τιμά την αντίσταση

Εκδηλώσεις για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της εισβολής

 Εκδήλωση για τις Επετείους του Πραξικοπήματος και της Τουρκικής Εισβολής οργανώνει  σήμερα στις 7.30 το απόγευμα η ΕΔΕΚ στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική».  

Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο  Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος .

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Πάφου. Γεώργιος, ο οποίος θα τελέσει και το τρισάγιο στη μνήμη των ηρωικών νεκρών της αντίστασης .

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν 22 ήρωες οι οποίοι αντιστάθηκαν υπέρ της συνταγματικής νομιμότητας και οι οποίοι θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία κατά τη διάρκεια του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974 .

Στις 7 το απόγευμα η ΕΔΕΚ  θα πραγματοποιήσει κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Πάφο.

Το ΑΚΕΛ Πάφου, με αφορμή τις μαύρες επετείους του φασιστικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής οργανώνει στις ώρα 8.20π.μ, εκδήλωση  κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης.

Εξάλλου στις 5:45 το απόγευμα ,  θα αναχωρήσουν  λεωφορεία από το Παφιακό στάδιο για μετάβαση στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ιδαλίου στο Δάλι, όπου θα πραγματοποιηθεί στις 8.00μ.μ η κεντρική – παγκύπρια εκδήλωση μνήμης και τιμής με ομιλητή τον Γ.Γ της Κ.Ε του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.

Απαραίτητη κράτηση θέσης για λεωφορείο στο τηλέφωνο26-932204.

45 χρόνια μετά το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, η Οργάνωση Αντιστασιακών Πάφου και το Ίδρυμα Ελεύθερης Ραδιοφωνίας Νίκου Νικολαΐδη, συνδιοργάνωσαν την ετήσια εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πεσόντες της αντίστασης και τους αποβιώσαντες συντελεστές του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού της Κύπρου, που λειτούργησε ενάντια στο πραξικόπημα και μετέδωσε το ιστορικό διάγγελμα του Προέδρου Μακαρίου.

 

Αφήστε μια απάντηση