Στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Γεωργίας για το μέλλον της ΚΑΠ 

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί την Κυριακή ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, πρόκειται για το πρώτο Συμβούλιο της Φινλανδικής Προεδρίας κατά το οποίο οι Υπουργοί θα ενημερωθούν σχετικά με τις προτεραιότητες και το πρόγραμμα εργασίας της προεδρίας στον τομέα γεωργίας και αλιείας το επόμενο εξάμηνο.

Το πρόγραμμα εργασίας της Φινλανδικής Προεδρίας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού πρόθεση της Φινλανδίας είναι η οριστικοποίηση του νομοθετικού πακέτου για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021 – 2027, προστίθεται.

Αναφέρεται ακόμη ότι οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις περιβαλλοντικές και κλιματικές πτυχές της δέσμης μέτρων για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής μετά το 2020. Παράλληλα, θα ενημερωθούν για την κατάσταση όσον αφορά την αφρικανική πανώλη των χοίρων, την καλή μεταχείριση των ζώων κατά τη μεταφορά τους καθώς και για τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα και τη διαχείριση επιβλαβών οργανισμών για τα φυτά.

ΚΥΠΕ

 

Αφήστε μια απάντηση