Συνεχίζεται η δίκη για τις πινακίδες με κατάθεση νέων μαρτύρων

Με την αντεξέταση του μάρτυρα κατηγορίας Κώστα Λιασίδη Λογιστικού Λειτουργού στο Δήμο Πάφου από το 2012, συνεχίστηκε και σήμερα η υπόθεση  πινακίδων του Δ. Πάφου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου.

O κ. Λιασίδης αναφέρθηκε σε υπηρεσιακό σημείωμα κατόπιν οδηγιών του Δημάρχου Πάφου που έτυχε έγκρισης για κατασκευή καινούργιων στεγάστρων στάσεων λεωφορείων επί της οδού Αποστόλου Παύλου και για την παραγγελία υλικών.

Πρόσθεσε πως στο πλαίσιο της έρευνας του, δεν εντόπισε κανένα έγγραφο που να φαίνεται ότι οι υπηρεσιακοί ενέκριναν υλικά στις επίδικες εταιρείες. Πάντοτε είπε, η  παραγγελία υλικών τύγχανε έγκρισης. Ούτε έγγραφο εντοπίστηκε σημείωσε, που να εξουσιοδοτούσε τον κατηγορούμενο πρώην δημοτικό υπάλληλο, να προβεί σε οποιεσδήποτε παραγγελίες.

Ο  συνήγορος  , δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου υπέβαλε την θέση ότι τα υλικά αγοράζονταν από τις κρατικές αποθήκες για συγκεκριμένο σκοπό και την κατασκευή πινακίδων σε πιο φθηνή τιμή.  Ο κ. Αλεξάνδρου επανέλαβε επίσης, πως η έρευνα που διεξήχθη για την υπόθεση των πινακίδων είναι μη αντικειμενική και αμερόληπτη. Διερωτήθηκε μάλιστα γιατί στο πλαίσιο της έρευνας δεν λήφθηκε υπόψη και οι κατασκευές πινακίδων από τις επίδικες εταιρείες προς άλλους Δήμους, όπως στον Δ. Πέγειας, ώστε να εξεταστούν τιμές και τα λοιπά.  Διερωτήθηκε μάλιστα που διαφαίνεται η συνεργασία των κατηγορούμενων και πελατών του με σκοπό την καταδολίευση, όπως αναφέρει ο μάρτυρας στην κατάθεση του.  Ο μάρτυρας  ανέφερε στο Δικαστήριο πως πληρώθηκαν 121 πινακίδες που τοποθετούνταν στα σημεία που υπήρχαν κερματοδέκτες και δεν ανευρέθηκαν .

Όπως εξήγησε μόνο 22 πινακίδες εντοπίστηκαν στα σημεία των κερματοδεκτών αλλά και σε κάθε κερματοδέκτη υπήρχαν οδηγίες χρήσης οπότε δεν χρειάζονταν η παραγγελία περισσοτέρων.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση που θα συνεχιστεί αύριο είναι οι διευθυντές δύο διαφημιστικών εταιριών και ένας πρώην υπάλληλος του Δήμου Πάφου.

Αφήστε μια απάντηση