Αποφάσισαν μερικώς ανεξάρτητο ίδρυμα πολιτισμού

Με την αρνητική ψήφο ενός δημοτικού Συμβούλου το  Δημοτικό συμβούλιο Πάφου έλαβε χθες το βράδυ  ομόφωνα την απόφαση για σύσταση ιδρύματος πολιτισμού. Ο φορέας θα είναι ιδιωτικού δικαίου, χωρίς μετοχικό κεφάλαιο και μοναδικός ιδιοκτήτης θα είναι ο Δήμος Πάφου ο οποίος θα διορίζει τον πρόεδρο και τα 6 μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Η θητεία του συμβουλίου για διαρκεί 30 μήνες θα μπορεί να ανανεωθεί μέχρι τρεις φορές. Το Ίδρυμα θα έχει Καλλιτεχνικό Διευθυντή με Συμβόλαιο ορισμένου χρόνου ενώ τα κτήρια πολιτιστικής υποδομής όπως είναι το Μαρκίδειο η Παλαιά Ηλεκτρική το Αττικόν το Χάνι και η αίθουσα Εν πλω θα παραχωρηθούν στον φορέα για χρήση με τον Δήμο Πάφου να κρατά την ιδιοκτησία και την ευθύνη συντήρησης τους. Το ίδρυμα πολιτισμού θα το επιχορηγεί ο Δήμος με 500 χιλιάδες ετησίως ενώ θα μπορεί να δέχεται κρατική ενίσχυση για πολιτιστικές παραγωγές και χορηγίες από ιδιώτες.

Σύμφωνα με τον Δημοτικό Σύμβουλο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη χθες βράδυ συζητήθηκαν οι βασικοί άξονες για την δημιουργία του ιδρύματος πολιτισμού και τροποποιήθηκαν ορισμένες πρόνοιες του αρχικού προσχεδίου που είχε παρουσιαστεί . Η τελική μορφή του καταστατικού θα αποφασιστεί σε  επόμενη συνεδρία του σώματος όπου θα συζητηθούν και θέματα προσωπικού.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ Κώστας Δίπλαρος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση να συσταθεί το ίδρυμα πολιτισμού σημειώνοντας πως για το ΑΚΕΛ ήταν προτεραιότητα. Οι βασικοί άξονες για την ίδρυση του φορέα διαμορφώθηκαν όπως είπε και με τις προτάσεις που υπέβαλε η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ κατόπιν μελέτης και συνεννόησης με το πολιτιστικό γραφείο του κόμματος.

Αφήστε μια απάντηση