Καταγγελίες και συλλήψεις για αδήλωτη και παράνομη απασχόληση

Υπόθεση παράνομης εργοδότησης , παράνομης απασχόλησης και πλαστοπροσωπίας διερευνά η Αστυνομία Πάφου.Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης μαζί με λειτουργούς του Υπουργείου Εργασίας διενήργησαν έλεγχο σε υποστατικά στην περιοχή Χλώρακας Κισσόνεργας και Πεγειας , για πάταξη της παράνομης εργοδότησης και της αδήλωτης εργασίας.

Κατά την επιχείρηση, ελέγχθηκαν συνολικά 130 πρόσωπα, εκ των οποίων 31 εργοδότες, 67 εργοδοτούμενοι, υπήκοοι Ευρωπαϊκών χωρών και 32 εργοδοτούμενοι, υπήκοοι Τρίτων χωρών.

Από αυτούς διαπιστώθηκε ότι 10 πρόσωπα εργάζονταν χωρίς να είναι δηλωμένα στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με αποτέλεσμα οι λειτουργοί του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να προχωρήσουν στην έκδοση γραπτής ειδοποίησης προς τους έξι εργοδότες τους και να αναλάβουν την έκδοση εξώδικων διοικητικών προστίμων.

Άλλα τέσσερα πρόσωπα, υπήκοοι Τρίτων χωρών εργάζονταν παράνομα στο μέρος, ενώ οι τρεις από αυτούς, υπέδειξαν στα μέλη της Αστυνομίας, έγγραφα, τα οποία όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο ήταν πλαστά.

Οι τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Πέγειας για περαιτέρω εξετάσεις.

Αφήστε μια απάντηση