Διαβεβαιώσεις Καδή

Προχωρούν οι μελέτες για Εθνικό Πάρκο Ακάμα

Οι διαδικασίες για την υλοποίηση του Εθνικού Δασικού Πάρκου του Ακάμα προχωρούν κανονικά, διαβεβαίωσε  τις τοπικές αρχές της περιοχής του Ακάμα, ο Υπουργός Γεωργίας  Κώστας Καδής.

Μιλώντας στο Ράδιο Κοσμος ο κ. Καδής τόνισε ότι  διαδικασίες κινούνται μέσα στα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα και εντός του 2022 είπε θα παραδώσουν στο κοινό ένα λειτουργικό Εθνικό Δασικό Πάρκο, το οποίο θα λειτουργεί προστατεύοντας το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και παρέχοντας ταυτόχρονα οφέλη στις κοινότητες που θα εξυπηρετούν τους χιλιάδες επισκέπτες που φτάνουν στην περιοχή.

Ο Υπουργός Γεωργίας που συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπεία της κοινοτικής δράσης Ακάμα, ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο τρεις διαδικασίες: η πρώτη αφορά τη μελέτη οδοποιίας, η δεύτερη τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τις ήπιες υποδομές εξυπηρέτησης των επισκεπτών και η τρίτη τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις δράσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο της διαμόρφωσης και λειτουργίας του Πάρκου. Σε ό,τι αφορά το Τοπικό Σχέδιο, αναγνώρισε ότι παρουσιάζεται κάποια καθυστέρηση αλλά, αν και το θέμα δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου του, διαβεβαίωσε για την προθυμία και την ετοιμότητα του Υπουργείου του να πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα το Τοπικό Σχέδιο, το οποίο είναι και καθοριστικής σημασίας γι’ αυτό που επιθυμούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Ο Δήμαρχος της Πόλης Χρυσοχούς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τον παράγοντα άνθρωπο, σεβόμενη πάντα και το περιβάλλον. Τα χρονοδιαγράμματα όπως είπε φαίνεται ότι τηρούνται  και ελπίζουμε κατέληξε να έχουμε ένα σωστό τοπικό Σχέδιο, έτσι ώστε να μπορεί ο άνθρωπος να ζει στις περιοχές του.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε και ο Κοινοτάρχης Ίνιας Γιάγκος Τσίβικος ο οποίος τόνισε ότι η λεπτομερής ενημέρωση που έλαβαν από τον Υπουργό τους άφησε ικανοποιημένους αφού φαίνεται ότι οι διαδικασίες προχωρούν ωστόσο επεσήμανε την καθυστέρηση που παρατηρείται όσον αφορά το τοπικό σχέδιο.

Από την πλευρά του ο Κοινοτάρχης Νέου Χωριού Αντρέας Χριστοδούλου Μάχιμος εξέφρασε την απογοήτευση του από την χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας, χαρακτηρίζοντας την μια από τα ίδια, αφού για άλλη μια φορά, όπως είπε άκουσαν πολλά «θα», ενώ αμφισβήτησε  κατά πόσο μπορεί να παραδοθεί στο κοινό το εθνικό πάρκο το 2022.  Δυστυχώς πρόσθεσε ο Ο κ. Χριστοδούλου κάποιοι κυβερνητικοί υπάλληλοι καπελώνουν τους υπουργούς και χαράσσουν δική τους πολιτική.

Αφήστε μια απάντηση