Θα την πληρώσουμε

Τα λάθη τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και πολιτικές πάντα πληρώνονται. Όταν βέβαια είναι σε προσωπικό επίπεδο, ποσώς μας ενδιαφέρει γιατί καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεών του που συνήθως επηρεάζουν μόνο τον ίδιο άντε και την οικογένειά του ή την επιχείρησή του.

Όταν όμως πρόκειται για πολιτικές αποφάσεις, είτε ακόμα για αποφάσεις που έπρεπε να παρθούν αλλά δεν πάρθηκαν μέχρι σήμερα, τότε μας επηρεάζουν και μας αφορούν όλους, θέλουμε δε θέλουμε.

Με αφορμή λοιπόν το σημερινό αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο του Αδέσμευτου σύμφωνα με το οποίο η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου επιμένει στην απόφασή της αν παραχωρήσει την οικία Επάρχου στο Τμήμα Αρχαιοτήτων, θέλω να επισημάνω μια απόφαση που θα έπρεπε να παρθεί από το 2017, αλλά δυστυχώς δεν πάρθηκε και σήμερα το πληρώνουμε.

Μιλώ για τον Φορέα Πολιτισμού που θα διαδεχόταν το Πάφος 2017, ο οποίος κυοφορείται από το 2017, αλλά μέχρι σήμερα δεν είδα το φως.

Θα τολμούσε άραγε η κ. Υπουργός να αρνηθεί την παραχώρηση της οικίας Επάρχου για στέγαση του Φορέα εάν προηγείτο η σύστασή του;

Έχουμε αναφερθεί αμέτρητες φορές στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση που υπάρχει στην ίδρυση του φορέα πολιτισμού και μ

Μάλιστα καταλογίσαμε ανοικτά ευθύνες στον Δήμαρχο Πάφου όμως όπως όλα δείχνουν ευθύνες δεν έχει μόνο ο κ. Φαίδωνος.

Κάποιοι βάζουν για άλλη μια φορά το προσωπικό τους συμφέρον, φιλοδοξίες   και ανέλιξη όπως οι ίδιοι τα αντιλαμβάνονται πάνω από το κοινό συμφέρον, κάνοντας ή ακόμα και μη κάνοντας ότι μπορούν, ώστε να δρομολογήσουν τις εξελίξεις προς το δικό τους συμφέρον.

Σήμερα καλούμαστε όλοι να αναλογιστούμε το κοινό συμφέρον και να ενώσουμε δυνάμεις ώστε να μην χαθεί η οικία επάρχου η οποία δικαιωματικά ανήκει στην Πάφο και τους πολίτες, οι οποίοι σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν να τη δουν να μετατρέπεται σε γραφεία δημοσίων υπαλλήλων, παρά ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού στην Πάφο.

Η οικία Επάρχου αποτελεί πλέον σύμβολο για την Πάφο και για κάθε Παφίτη που αγαπά πραγματικά την πόλη του και κανένας υπουργός και καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να το αγνοεί αυτό.

Ο Δήμαρχος πέραν των όποιων διαβημάτων θα κάνει θα πρέπει να βασιστεί και στο δημόσιο αίσθημα, καλώντας του πολίτες να αντιδράσουν σε περίπτωση που δεν πετύχει κάτι με τις επαφές.

Αφήστε μια απάντηση