Ενημερώνονται από Περδίο για προβλήτα

Στον υφυπουργό τουρισμού παραπέμπει η Yπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου τους φορεις της Πάφου σχετικά με την κατασκευή της προβλήτας.  Όπως δήλωσε χθες η ίδια αύριο ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος θα ενημερώσει στην παρουσία και εκπροσώπων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου για την Μαρίνα της Πάφου  για την οποία , όπως σημείωσε, είχε την ιδέα ότι θα μπορούσε να συνδυαστεί με την κατασκευή της προβλήτας.

Για τη χωροθέτηση της προβλήτας σημείωσε, μελετάται ως επιλογή το Λιμανάκι της Κάτω Πάφου με τα γνωστά προβλήματα των αρχαιοτήτων αλλά και η κατασκευή της προβλήτας σε συνδυασμό με την Μαρίνα. Η κ. Αναστασιάδου είπε πως κάθε περιοχή έχει τις ιδιαιτερότητες της και πως το Υπουργείο που προΐσταται θα ακολουθήσει το πρωτόκολλο που καθορίζει η Ουνέσκο.

Αναφερόμενη στο Μουσείο η κ. Αναστασιάδου τόνισε ότι τo Υπουργείο Μεταφορών δυσανασχετεί  περισσότερο και από τον Δήμαρχο Πάφου για την καθυστέρηση της λειτουργίας του προσθέτοντας πως μέχρι το τέλος του έτους το Μουσείο Πάφου αναμένεται να λειτουργήσει.

Χαρακτήρισε μάλιστα απόλυτα  δικαιολογημένες τις ανησυχίες του κ. Φαίδωνος , σημειώνοντας πως ο Δήμαρχος έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική και για άλλα έργα.

Εκείνο ωστόσο είπε που είχε λεχθεί είναι ότι δεν θα έπρεπε να γίνονται κατηγορίες για πειθαρχικά ή ποινικά αδικήματα για έναν λειτουργό δημόσια χωρίς αυτά να αποδεικνύονται.

Επεσήμανε μάλιστα, πως η καθυστέρηση του Μουσείου της Πάφου οφείλεται  σε διάφορους παράγοντες όπως οι νομοθετικές διαδικασίες αλλά και από πλευράς εργολάβου η μη ανταπόκριση. Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του 2019 το Μουσείο της Πάφου  θα λειτουργήσει.

Αφήστε μια απάντηση