Περήφανος και ικανοποιημένος με όσα κατάφερε επέστρεψε στην Κύπρο ο Μάρκος Παγδατής 

Περήφανος και ικανοποιημένος με όσα κατάφερε και κέρδισε επέστρεψε στην Κύπρο ο αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας επιστρέφοντας από το Λονδίνο, ο Μάρκος Παγδατής χαρακτήρισε την πορεία του «φανταστική για μένα, την οικογένεια και τους φίλους μου, είχαμε μεγάλα όνειρα αλλά δεν περιμέναμε να συμβούν όλα αυτά. Ωστόσο είμαι εδώ μετά από 20 χρόνια πολύ περήφανος, έφυγα από μικρός από την Κύπρο, κάναμε μεγάλες θυσίες, εγώ και η οικογένεια μου και κατάφερα να φτάσω εδώ που είμαι».

Πολύ συγκινημένος και με δάκρυα στα μάτια ο Μάρκος Παγδατής ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που τον έσπρωξε να φτάσει εδώ που είναι σήμερα και να γίνει «καλύτερος όχι μόνο αθλητής αλλά και άνθρωπος. Νοιώθω περήφανος όχι μόνο για τον αθλητή που είμαι αλλά και για τον άνθρωπο που έγινα σήμερα και νοιώθω πολύ περήφανος για όσα έκτισα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο μεγάλος τενίστας είπε πως έχει «πολλές αναμνήσεις με μεγάλους αντισφαιριστές, έχω παίξει με τους πιο μεγάλους τενίστες όλων των εποχών, τους κέρδισα αλλά εγώ δεν θα σταματήσω να ασχολούμαι με το άθλημα, θέλω να βοηθήσω με άλλους τρόπους και αυτός είναι ο μελλοντικός μου στόχος.  Τα μηνύματα του κόσμου για μένα είναι τα πιο σημαντικά, με αγάπησαν πολύ και όσα έδωσα τα παίρνω τώρα και δεν μπορώ να περιγράψω πως νοιώθω» είπε και έστειλε «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο. Το συναίσθημα που νοιώθω είναι απίστευτο» σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι έφερε το τένις στα σπίτια όλων των Κυπρίων οι οποίοι αγάπησαν το άθλημα, ο Μάρκος Παγδατής είπε πως «αυτό είναι πολύ σημαντικό» και σημείωσε ότι αυτό για το οποίο είναι “πολύ περήφανος είναι πως έκανα παιδιά να πιστεύουν και να ονειρεύονται. Αυτή την πίστη μου την έδωσε η Ελλάδα το 2004 που κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και δεν γίνεται να είναι σύμπτωση που τελειώνω την καριέρα μου στις 4 Ιουλίου 2019».

Ταυτόχρονα εξέφρασε την ελπίδα «ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη να συνεχίσουν αυτή την παράδοση και να συνεχίσουμε να δίνουμε στα μικρά παιδιά την αυτοπεποίθηση ότι από μια μικρή χώρα μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».

Κληθείς να αναφέρει τα μελλοντικά του σχέδια είπε χαριτολογώντας «διακοπές», πρόσθεσε πως έχει πολλές σκέψεις για το μέλλον και σημείωσε ότι αυτό που θέλει να κάνει στο μέλλον είναι κάτι που θα πρέπει να δώσει το 100% του εαυτού του και να το κάνει «με αγάπη. Δεν θέλω να κάνω κάτι σήμερα επειδή πρέπει να το κάνω, αυτό θέλει λίγο χρόνο, θα το σκεφτώ με ηρεμία και θα δούμε».

Ερωτηθείς για τα συναισθήματα του με το τέλος της καριέρας του και κατά πόσον φεύγει με κάποιο παράπονο, ο Μάρκος Παγδατής απάντησε πως δεν έχει «κανένα παράπονο», είπε ότι έφυγε «από την Κύπρο 14 χρόνων, πέρασα από πάρα πολλά, θυσίες και εγώ και η οικογένεια μου. Σίγουρα μπορούσα να γίνω καλύτερος, όλοι μπορούμε να είμαστε καλύτεροι σ’ αυτό που κάνουμε» είπε και σημείωσε πως «αυτό που κρατώ είναι περηφάνια, είμαι πάρα πολύ περήφανος γι’αυτά που έκανα, θα συνεχίσω να δίνω σ’αυτό το σπορ που αγάπησα από μικρός και που με έκανε να γίνω ο άνθρωπος που είμαι σήμερα. Θέλω να βοηθήσω στο μέλλον πάρα πολύ σ’ αυτό το άθλημα».

Κληθείς να δώσει μια συμβουλή για τα νέα παιδιά που ακολουθούν, αγαπούν το τένις και θέλουν να γίνουν ένας μελλοντικός Μάρκος Παγδατής, είπε «να πιστέψουν ότι μπορούν και καλύτερα. Πρέπει να πιστέψουν, να δουλέψουν σκληρά και όταν πιστεύεις τότε σίγουρα τα καταφέρνεις».

Σε ερώτηση κατά πόσον υπήρχε κάποια στιγμή στην καριέρα του που είτε θα άλλαζε ή θα προσπαθούσε να κάνει κάτι διαφορετικό, απάντησε «σίγουρα. Είχα την ευκαιρία να κερδίσω τον τελικό στο Αυστραλιανό open, δυστυχώς όμως δεν είχα την εμπειρία, ωστόσο εάν πήγαινα τώρα πίσω θα άλλαζα μερικά πράγματα σ’αυτό το παιγνίδι. Ωστόσο έτσι ήρθαν τα πράγματα, δεν παραπονιέμαι, είμαι περήφανος, ευχαριστημένος με αυτά που έκτισα και βλέπουμε μπροστά».
ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση