Ανεδαφικές επικρίσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ εναντίον της Κυβέρνησης,

Το μήνυμα που θα έπρεπε να απευθύνει η πολιτική ηγεσία στους νέους είναι εκείνο της ευθύνης, της επαγγελματικής ακεραιότητας και της ανάγκης για χρηστή διοίκηση, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου σχολιάζοντας αναφορές του ΓΓ του ΑΚΕΛ.

« Όταν η πολιτική ηγεσία απευθύνεται στους νέους, όπως έκανε ψες ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ μιλώντας στην ΕΔΟΝ, είναι καλά να τους επισημαίνουμε ότι πρέπει στο μέλλον να αποφεύγουν πολιτικές όπως εκείνες που μέσα σε μερικά χρόνια έφεραν το κράτος στο χείλος της χρεοκοπίας και έβαλαν τη χώρα σε μνημόνιο. Να φυλάγονται από πολιτικές που οδήγησαν σε ανεργία η οποία ξεπέρασε το 16%, αφήνοντας τότε περίπου έναν στους τρεις νέους χωρίς εργασία και χωρίς καμία προοπτική και πίστη στο μέλλον», αναφέρει ο κ. Προδρόμου.

Αναφέρει, επίσης, ότι «θα αντιπαρέλθουμε τις συνηθισμένες ανεδαφικές επικρίσεις του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ εναντίον μιας  κυβέρνησης η οποία έβγαλε τη χώρα μας από την κρίση και έφερε την οικονομία ξανά σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης. Της ανάπτυξης που πέραν από μεγάλα λόγια δημιουργεί πραγματικές ευκαιρίες και για τους νέους».

Αντ’αυτού, προσθέτει, « θα επισημάνουμε ότι το μήνυμα που θα έπρεπε να απευθύνει η πολιτική ηγεσία στους νέους είναι εκείνο της ευθύνης, της επαγγελματικής ακεραιότητας και της ανάγκης για χρηστή διοίκηση».

«Θα πρέπει να εξηγήσουμε στους νέους ότι εκείνοι δεν πρέπει να επιτρέψουν ποτέ ξανά στο μέλλον ένα σαθρό σύστημα να καταλήξει μέσα από όργιο ανευθυνότητας, κακοδιαχείρισης και καταχρήσεων να επισωρεύσει προβληματικά δάνεια επτά δισεκατομμυρίων, όπως συνέβηκε στον Συνεργατισμό, ο οποίος και οδηγήθηκε στο άδοξο τέλος του το 2012-2013», καταλήγει ο κ. Προδρόμου.

Αφήστε μια απάντηση