Συνάντηση υπό ΥΠΕΞ των αρχηγών διπλωματικών αποστολών Μ. Ανατολής, Κόλπου και Β. Αφρικής, στο Αμμάν 

Με στόχο την περαιτέρω βελτίωση του συντονισμού του περιφερειακού διπλωματικού δικτύου της Κύπρου, πραγματοποιήθηκε στο Αμμάν υπό τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη η πρώτη περιφερειακή συνάντηση αρχηγών διπλωματικών αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας που είναι διαπιστευμένοι σε χώρες της Μέσης Ανατολής, του Κόλπου και της Βόρειας Αφρικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών η συνάντηση επικεντρώθηκε στην αλληλοενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών μεταξύ των συμμετεχόντων διπλωματών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν «άπτονται και αφορούν, ανάμεσα σε άλλα, τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία και οι διμερείς και τριμερείς συνεργασίες που αναπτύσσει με χώρες της περιοχής και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της ιδιότητας του κράτους μέλους της ΕΕ που βρίσκεται εγγύτερα στις εν λόγω περιοχές».

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγιναν χωριστές ενημερώσεις, μεταξύ άλλων, από τον Υπουργό Εξωτερικών και Αποδήμων της Ιορδανίας Ayman Al Safadi και από τον Υφυπουργό Τουρισμού της Δημοκρατίας Σάββα Περδίο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες από την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας στην ΕΕ.

ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση