Τρεις μαθήτριες της Πάφου στους πρωτεύσαντες των Παγκύπριων 

Τρεις μαθήτριες του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Πάφου περιλαμβάνονται ανάμεσα στους άριστους των αρίστων, που εξασφαλίζουν θέσεις σε Πανεπιστήμια. Οι τρεις μαθήτριες της Πάφου έχουν εξασφαλίσει βαθμό πρόσβασης “20″ μετά την εφαρμογή της στατιστικής επεξεργασίας στο πλαίσιο πρόσβασης.

Πρόκειται για τη μαθήτρια του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου, Μαρία Γιαλλούρη, η οποία εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ανάμεσα στους πρωτεύσαντες είναι επίσης η Νίκη  Ιερωνύμου, επίσης, μαθήτρια του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου που εξασφάλισε θέση  στο Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς και η Ευανθία Διομήδους του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου, που εξασφάλισε θέση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η Μαρία Γιαλλούρη, εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση και χαρά, σημειώνοντας πως δεν περίμενε τη μεγάλη της επιτυχία. Είναι, είπε, “ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα και δεν το πίστευα ότι θα τα καταφέρω”, προσθέτοντας ωστόσο πως με “δουλειά και θέληση, όλα είναι κατορθωτά”. H επιτυχία της, συνέχισε, βασίζεται στη συστηματική μελέτη από την αρχή του σχολικού έτους και στο καθημερινό πρόγραμμα.

Από την πλευρά της η μαθήτρια Νίκη Ιερωνύμου με συγκίνηση αναφέρθηκε στην επιτυχία της, εκφράζοντας την ικανοποίηση της. Η επιτυχία μας είπε, οφείλεται σε συστηματική μελέτη όλο το χρόνο. Επεσήμανε πως σημαντικό ρόλο στην επιτυχία τους διαδραμάτισαν και οι καθηγητές τους αλλά και οι γονείς τους.

Εξάλλου, σε δηλώσεις της η Ευανθία Διομήδους ανέφερε πως εργάστηκε για ένα καλό αποτέλεσμα όλα τα τελευταία έτη. Είμαστε, είπε, ικανοποιημένοι, και νιώθουμε δικαίωση του κόπου και της δουλειάς μας.

Ο Βοηθός Διευθυντής Α’ του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Ανδρέας Τσαγγαρίδης συνεχάρη τις μαθήτριες και τις οικογένειες τους για τις επιτυχίες τους, που αποτελεί και επιτυχία του ιδίου του σχολείου, το οποίο έχει δημιουργήσει, όπως παραδέχθηκε μια παράδοση στο θέμα αυτό. Τα τελευταία χρόνια  μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου καταλαμβάνουν ψηλές θέσεις στην πρώτη δεκάδα. Ο κ. Τσαγκαρίδης ανέφερε ότι οι μεγάλες αυτές επιτυχίες πιστώνονται πρώτα στα ίδια τα παιδιά για τους κόπους και τις προσπάθειες τους και στις οικογένειες τους για τη στήριξη, την προετοιμασία και την συμπαράσταση. Επίσης, είπε, αυτή η τιμή αντανακλά και στο Λύκειο Αγίου Νεοφύτου που με τη συστηματική δουλειά έφτασε σε αυτό το αποτέλεσμα και μαρτυρά το ψηλό επίπεδο του έργου που συντελείται στο δημόσιο σχολείο.

Αφήστε μια απάντηση