Συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας για κοινή διαπραγμάτευση για τα καινοτόμα φάρμακα για την Ηπατίτιδα Γ’ 

Στην Αθήνα μεταβαίνει απόψε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος θα υπογράψει αύριο με τον Έλληνα ομόλογό του δρα Ανδρέα Ξανθό τη Συμφωνία διαπραγμάτευσης κοινών τιμών για τα καινοτόμα φάρμακα για την Ηπατίτιδα Γ’.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση , η Συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας προβλέπει τη συμπερίληψη των αναγκών της Κύπρου μέσω διαπραγμάτευσης κοινών τιμών για τα καινοτόμα φάρμακα για τη θεραπεία της Ηπατίτιδας Γ.

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρεται, η διακρατική Συμφωνία κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα μας, η οποία λόγω της μικρής αγοράς της δεν έχει ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη έναντι της φαρμακευτικής βιομηχανίας για την εξασφάλισή τους σε χαμηλότερες τιμές.

Μέσω της διαπραγμάτευσης κοινών τιμών για τα συγκεκριμένα καινοτόμα φάρμακα, προστίθεται, η Κύπρος θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει, από κοινού με την Ελλάδα, πιο συμφέρουσες τιμές. Η χώρα μας, συνεχίζει η ανακοίνωση, επωφελείται, εξοικονομώντας μεγάλα ποσά, προσφέροντας παράλληλα στους ασθενείς μας αποτελεσματικότερη πρόσβαση στα φάρμακα αυτά για τη συνέχιση της θεραπείας τους.

Οι Επιτροπές Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων των δύο χωρών εξακολουθούν να βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία, ώστε η Συμφωνία να επεκταθεί, συμπεριλαμβάνοντας κι άλλα καινοτόμα φάρμακα, συμβάλλοντας στην αύξηση της προσβασιμότητας των ασθενών σε αυτά, καθώς και στην αποτελεσματική εξοικονόμηση σημαντικών πόρων για την εξασφάλισή τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση