Μια ανεξάρτητη χώρα τίθεται ενώπιον τεχνητών διλημμάτων λέει το ρωσικό ΥΠΕΞ για το Ν/σ Ρούμπιο-Μενέντεζ 

Θεωρούμε οποιεσδήποτε προσπάθειες να τεθεί μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα ενώπιον τεχνητών διλημμάτων με ποιον θέλει να είναι – είτε με τη Μόσχα, είτε την Ουάσιγκτον – ως κατάφωρη παραβίαση όλων των κανόνων, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών για το νομοσχέδιο Ρούμπιο-Μενέντεζ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το υπό συζήτηση αυτή την περίοδο στην αμερικανική Γερουσία νομοσχέδιο, δημιουργεί σειρά ερωτημάτων σε ό,τι αφορά τις πιθανές επιπτώσεις στη συνεργασία της Ρωσίας με τη Λευκωσία.

Προστίθεται πως το νομοσχέδιο που ετοιμάστηκε στο πλαίσιο ανάπτυξης της κυπρο – αμερικανικής συνεργασίας περιέχει πρόνοια που στοχεύει άμεσα στο να υπάρξει ρήξη στη ρωσο – κυπριακή συνεργασία.

Η Ρωσία πάντα υποστηρίζει την αρχή της μη ανάμιξης στις σχέσεις μεταξύ άλλων χωρών. Θεωρούμε ότι και στο δικό μας μακροχρόνιο διάλογο με την Κύπρο κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αναμιγνύεται, τονίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Καταλήγει αναφέροντας πως σε περίπτωση έγκρισης του εγγράφου αυτού πρόθεση είναι να λάβουμε σοβαρά υπόψη στη δική μας γραμμή εξωτερικής πολιτικής τις επιπτώσεις του.

Αφήστε μια απάντηση