Μαρίνα Αργυρού. Διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας

Τα προβλήματα των υποδομών στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου και στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Γεωργίου Πέγειας, το θέμα που προκύπτει με την ελεύθερη πρόσβαση των ψαράδων στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου αλλά και οι ζημιές από τα προστατευόμενα είδη αλλά και τα ανεπιθύμητα είδη, τέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν οι επαγγελματίες ψαράδες με την Διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας Μαρίνα Αργυρού.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παράκτιας Αλιείας Πάφου Πάφου Λεωνίδας Λεωνίδου ανέφερε πως στην συνάντηση τέθηκε και το θέμα της αυτονόμησης του Γραφείου των επαγγελματικών ψαράδων στην Πάφο αλλά και η ενίσχυση του με πρόσθετο προσωπικό, καθώς και οι  τρόποι αύξησης των αλιευτικών αποθεμάτων με την θέσπιση αυστηρότερων κανονισμών και ποινών για όσους ψαρεύουν παράνομα ή με παράνομες μεθόδους, προσθέτοντας πως οι  καταστροφές των διχτυών τους αποτελεί καθημερινό φαινόμενο τόσο από τους λαγοκέφαλους όσο και από τις χελώνες και τα δελφίνια.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου απηύθυνε έκκληση προς το  Κράτος να στηρίξει τον επαγγελματία  ψαρά για να μείνει το επάγγελμα ζωντανό. Τα αποθέματα είπε χρόνο με το χρόνο λιγοστεύουν σημειώνοντας πως μετά τα μέτρα που έλαβε το Τμήμα Αλιείας για την απόσυρση σκαφών από τους 650 ψαράδες που ήταν παλιά σε Παγκύπριο επίπεδο, σήμερα έχουν παραμείνει στο επάγγελμα μόνο 327. Από τους 327 στην Πάφο δραστηριοποιούνται μόνο 65.  Ο κ. Λεωνίδου έθιξε τέλος και το ζήτημα της επιβολής αυστηρότερων προστίμων ειδικά με το θέμα του παράνομου ψαρέματος,όπως γίνεται και στο κυνήγι.

Η Διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας στο πλαίσιο της συνάντησης ανέφερε από την πλευρά της πως θα προχωρήσουν στην πρόσληψη ενός λειτουργού για το παράρτημα του Τμήματος Αλιείας στην Πάφο ενώ θα προσληφθούν και οκτώ παρατηρητές των ακτών σε παγκύπρια βάση.

Αφήστε μια απάντηση