Λύση Κυπριακού στη βάση ψηφισμάτων ΣΑ ΟΗΕ

Η Ρωσία επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρο Κυπριανού, την υποστήριξή της σε μια συνολική, βιώσιμη και δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος, στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, χωρίς την επιβολή έτοιμων συνταγών έξωθεν.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Λαβρόφ και ο κ. Κυπριανού εξέτασαν την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές ανάπτυξης της ρωσο-κυπριακής συνεργασίας και πως έγινε ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της διευθέτησης του Κυπριακού.

“Η ρωσική πλευρά επιβεβαίωσε την υποστήριξή της σε μια συνολική, βιώσιμη και δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος στη βάση των ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ, χωρίς την επιβολή εξωτερικών έτοιμων συνταγών”, προστίθεται.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη πως ο κ. Κυπριανού βρίσκεται στη Ρωσία για να συμμετάσχει σε διεθνές φόρουμ για την ανάπτυξη του κοινοβουλευτισμού.

Αφήστε μια απάντηση