Ο Ντόναλτ Τουσκ θα εκπροσωπήσει τον ΠτΔ στη Σύνοδο των Ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτ Τουσκ θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στην αυριανή Σύνοδο των Ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στο νοσοκομείο “Mediterranean”, στη Λεμεσό, όπου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης νοσηλεύεται μετά τον τραυματισμό του, ο κ. Προδρόμου είπε πως “στην αυριανή Σύνοδο των Ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην οποία αντικείμενο είναι οι διαβουλεύσεις και ενδεχομένως οι αποφάσεις για τη συγκρότηση των θεσμικών οργάνων και των προεδριών της ΕΕ, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκπροσωπήσει, μετά από συνεννοήσεις που έχουν γίνει από τον Υπουργό Εξωτερικών, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κύριος Ντόναλτ Τουσκ”.

“Ο  ΠτΔ είχε σκοπό και να συμμετάσχει ενεργά και ενδεχομένως να παίξει ρόλο στις διαβουλεύσεις και αποφάσεις που θα ληφθούν και γνωρίζουμε όλοι ότι, εκτός του ζητήματος που απασχολεί την ΕΕ, με τη συγκρότηση των θεσμικών οργάνων, αυτές τις ημέρες υπάρχει και του κυπριακού ενδιαφέροντος θέμα”, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Την ίδια ώρα διαμήνυσε πως “η Κυβέρνηση κάνει τα ανάλογα διαβήματα και παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος δεν θα βρεθεί στις Βρυξέλλες, από τη Διπλωματική Υπηρεσία, από τον ΥΠΕΞ, από την Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας, θα γίνουν οι επαφές οι οποίες αυτές τις μέρες επιβάλλονται, σε σχέση με τις αποφάσεις που έχει πάρει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ειδικά για τις παραβιάσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου”.

Η αυριανή, συνέχισε, δεν είναι μια τακτική συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, “είναι μια συνεδρίαση που έχει ως αντικείμενο να ληφθούν κάποιες αποφάσεις ενόψει λειτουργίας του Ευρωκοινοβουλίου και της απαραίτητης επιλογής και προέδρου του ευρωκοινοβουλίου, που σχετίζεται και με τις άλλες προεδρίες”.

“Ο ΠτΔ θα είχε κάποιες επαφές στο περιθώριο της Συνόδου, δεν είναι στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου άλλα θέματα, γι αυτό λέμε ότι οι διαβουλεύσεις, οι διπλωματικές παραστάσεις, ούτως ή άλλως γίνονται”, κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση