Συνάντηση Υπ. Υγείας με ΟΚΥπΥ και Δ/ντες ΤΑΕΠ, δόθηκαν λύσεις και τέθηκαν χρονοδιαγράμματα 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση του Υπουργού Υγείας  Κωνσταντίνου Ιωάννου με τον ΟΚΥπΥ και τους Διευθυντές των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ), κατά την διάρκεια της οποίας δόθηκαν λύσεις, οι οποίες, όπως είπε ο Υπουργός Υγείας, δεν είναι οι ιδεατές ούτε οι τελικές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, κατά τη σύσκεψη, που διήρκησε δύο ώρες, υπό τον Υπουργό Υγείας και με τη συμμετοχή του ΟΚΥπΥ και των Διευθυντών των ΤΑΕΠ, παρουσιάστηκαν λύσεις και τέθηκαν χρονοδιαγράμματα για την τοποθέτηση νέου ανθρώπινου δυναμικού, την ανανέωση του υφιστάμενου και την πραγματοποίηση εσωτερικών μετακινήσεων.

Παράλληλα, οι Διευθυντές των ΤΑΕΠ ενημερώθηκαν για την προκήρυξη 10 θέσεων για στελέχωση των Τμημάτων. Ο στόχος ήταν να βρεθούν οι τρόποι εκείνοι που θα διευκολύνουν το προσωπικό που στελεχώνει τα τμήματα για τη θερινή περίοδο.

Συμφωνήθηκε ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί, έτσι ώστε να εξευρεθούν μόνιμες λύσεις για την ομαλή λειτουργία των ΤΑΕΠ, όπως είναι ενδεχομένως η αύξηση του επιδόματος, θέματα εκπαίδευσης, και άλλα.

Αποφασίστηκε, επίσης, ότι στις επόμενες τρεις εβδομάδες, θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση για την αξιολόγηση της πορείας των συμφωνηθέντων.

Ο Υπουργός Υγείας διευκρίνισε στους παριστάμενους ότι οι λύσεις που δόθηκαν σήμερα δεν είναι οι ιδεατές ούτε οι τελικές.

Τέλος, ο κ. Ιωάννου επανέλαβε ότι υπάρχει η βούληση για εξεύρεση οριστικών ρυθμίσεων και αναμένει ότι όλες οι πλευρές θα δείξουν κατανόηση και θα εργαστούν συλλογικά για την επίλυση του προβλήματος.

ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση