Με 16 αθλητές θα συμμετέχει η Κύπρος στους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής, στο Λονάτο

Διεξάγονται από την 1η μέχρι τις 11 Ιουλίου, στο Λονάτο της Ιταλίας, οι Παγκόσμιοι Αγώνες Σκοποβολής, και η Κύπρος συμμετέχει στην κορυφαία σκοπευτική διοργάνωση της ISSF με δεκαέξι αθλητές και αθλήτριες (12 στο σκητ και 4 στο τραπ), τους οποίους συνοδεύουν 4 προπονητές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΚΟΚ, πρώτοι στη «μάχη» της διάκρισης θα ριχτούν οι αθλητές του τραπ, όπου την εθνική ομάδα της Κύπρου στελεχώνουν οι διεθνείς σκοπευτές Ανδρέας Μακρής, Νικόλας Κυριάκου και Νιχάτ Ακτερζί, ενώ στο τραπ γυναικών θα αγωνιστεί η Κύπρια πρωταθλήτριά Γεωργία Κωνσταντινίδου, η οποία μαζί με τον Ανδρέα Μακρή θα αγωνιστούν και στον αγώνα των ζευγαριών (Trap Mixed Team).

Μαζί με τους αθλητές του τραπ θα βρίσκεται ο ομοσπονδιακός προπονητής Λεόντιος Λεοντίου.

Την 12μελή αποστολή του σκητ, θα συνοδέψουν στο σκοπευτήριο Κονσαβέρντε του Λονάτο οι προπονητές Μιχάλης Κατζιανής, Τάκης Χριστοφόρου και Αντώνης Ανδρέου.

Με την εθνική ομάδα των ανδρών θα αγωνιστούν οι διεθνείς Γιώργος Αχιλλέως, Νικόλας Βασιλείου και Δημήτρης Κωνσταντίνου, η τριάδα των πρωταθλητριών Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου και Κωνσταντίνα Νικολάου θα στελεχώσουν την εθνική γυναικών, ενώ οι νεαροί Σωτήρης Ανδρέου, Πέτρος Εγγλεζούδης και Κλεάνθης Βαρναβίδης θα αγωνιστούν για την εθνική των εφήβων.

Η νεάνιδα Αναστασία Ελευθερίου θα κυνηγήσει τη διάκριση στο σκητ νεανίδων, ενώ οι σκητέρς Μενέλαος Μιχαηλίδης και Μεχμέτ Σαμπάτζι θα αγωνιστούν για εξασφάλιση των ολυμπιακών ορίων (MQS) που στο αγώνισμα του σκητ είναι 114/125.

Τέλος, στον αγώνα των ζευγαριών του σκητ (Skeet Mixed Team) θα αγωνιστούν οι πρωταθλητές  Γιώργος Αχιλλέως και Παναγιώτα Ανδρέου.

«Εφέτης» ο Λουκάς Ψημολοφίτης
——————————————-
Στο μεταξύ, άλλη μια επιτυχία της κυπριακής σκοποβολής σε επίπεδο αξιωματούχων, αποτελεί και ο ορισμός του προέδρου της ΣΚΟΛΕΥ και μέλους του Δ.Σ. της ΣΚΟΚ Λουκά Ψημολοφίτη ως προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων των Παγκοσμίων Αγώνων Σκοποβολής.

Όπως αναφέρει η ΣΚΟΚ στην ανακοίνωση της, ο ορισμός του έγινε από το προεδρείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής ISSF, και αποτελεί άλλη μια αναγνώριση της εμπειρίας και της ικανότητας των Κυπρίων αξιωματούχων της σκοποβολής, γεγονός που πέρα από τους ίδιους και την Ομοσπονδία τους, τιμά και τον κυπριακό αθλητισμό γενικότερα.

(ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΘΝΕ)

Αφήστε μια απάντηση