Ευχαριστίες Προέδρου στη Γαλλία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες τόσο του ιδίου, όσο και του κυπριακού λαού για τη σταθερή και συνεπή υποστήριξη της Γαλλικής Δημοκρατίας στις αρχές λύσης του Κυπριακού και ιδιαίτερα στη στήριξη των προσπαθειών για εξεύρεση λύσης, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος μιλούσε στο πλαίσιο συνάντησης που είχε το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών, Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλικής Γερουσίας Κριστιάν Καμπόν, επεσήμανε πως στόχος είναι “να επιτευχθεί μια λύση του κυπριακού προβλήματος που θα επιτρέπει την επικράτηση συνθηκών ειρηνικής συμβίωσης των δυο κοινοτήτων, αλλά και της ειρήνης και σταθερότητας την περιοχή, ενώ ταυτόχρονα, βεβαίως, θα σηματοδοτεί και την ειρηνική συνύπαρξη ακόμα και με την Τουρκία, την ομαλοποίηση των σχέσεών μας με την Τουρκία”.

Από την πλευρά του ο κ. Καμπόν μετέφερε μήνυμα φιλίας και συνεργασίας από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Γερουσίας Gérard Larcher.

Ο κ. Καμπόν είχε επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, η οποία, σύμφωνα με ανάρτηση στον λογαριασμό του Υπουργείου Εξωτερικών στο twitter, αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία, μεταξύ άλλων, για συζήτηση ενός αριθμού θεμάτων που είχαν συζητηθεί και κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης του κ. Χριστοδουλίδη και του κ. Καμπόν στο Παρίσι, τον Μάιο.

Αφήστε μια απάντηση