Συνάντηση ΥΠΕΞ με Δήμο Αμμοχώστου 

Το θέμα της Αμμοχώστου, υπό το φως και των όσων ανακοινώνονται από τουρκοκυπριακής πλευράς σε σχέση με την περίκλειστη πόλη, ήταν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, με τον Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της κατεχόμενης πόλης.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ήταν μια κατατοπιστική συνάντηση, κατά την οποία έγινε μια πολύ χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων, ενόψει και της συνάντησης που θα έχουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, την Παρασκευή το απόγευμα.

Δεν θέλησε, ωστόσο, να αναφερθεί στο περιεχόμενο της συζήτησης που έγινε, αναφέροντας πως αύριο θα δώσει δημοσιογραφική διάσκεψη με αφορμή και τη συγκέντρωση στο Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή για επίδοση υπομνήματος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σημείωσε πάντως πως το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου θα συνεχίσει να έχει τακτικές επαφές με τον Υπουργό Εξωτερικών.

Ο κ. Γαλανός τόνισε επίσης τη σημασία που έχει η συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 1800 την Παρασκευή έξω από το Προεδρικό για επίδοση υπομνήματος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

`Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει μετά την έκτακτη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου την περασμένη εβδομάδα, στο υπόμνημα θα τονίζεται η ανάγκη να επανέλθει το θέμα της Αμμοχώστου στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ ως προτεραιότητα “και να επιμένουμε για την εφαρμογή των ψηφισμάτων 550 και 789, να παραδοθεί η πόλη στους κατοίκους της, μέσω των Ηνωμένων Εθνών”.

ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση