Ερντογάν: Ο Τραμπ δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι θα επιβάλουν κυρώσεις λόγω S400

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντι Τραμπ δεν του έδωσε την εντύπωση ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας λόγω των S400, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ανέφερε πως η Τουρκία έχει δηλώσει πολλές φορές ότι έχει τελειώσει η υπόθεση των S400 αλλά δεν την πιστεύουν.

Αναχωρώντας για την Ιαπωνία, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “η Τουρκία είναι μια χώρα του ΝΑΤΟ και η Αμερική είναι μια χώρα του ΝΑΤΟ”. “Αν οι χώρες του ΝΑΤΟ θα αρχίσουν να επιβάλλουν κυρώσεις η μία εναντίον της άλλης πραγματικά δεν το ξέρω. Ο συνεταιρισμός μας με την Αμερική προχωρά στο πλαίσιο μιας στρατηγικής συνεργασίας. Η αλήθεια είναι πως στις επαφές μου με τον κ. Τραμπ δεν είχα αυτή την εντύπωση”, ανέφερε και πρόσθεσε: “Όσον αφορά τον Β και Γ σχέδιο ας μην τρέχουμε να πάρουμε βρακί για το παιδί που δεν γεννήθηκε. Αυτό ας μείνει κρυμμένο σε μας, όπως η προίκα στο σεντούκι. Όταν έρθει η ώρα θα το βγάλουμε”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε πως έχουν δηλώσει πολλές φορές πως έχει τελειώσει πλέον το θέμα των S400. “Ωστόσο για κάποιο λόγο δεν γίνονται πιστευτά αυτά που λέμε, δίνουν κύρος σε αυτά που λέγονται πέρα από εμάς”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ

 

Αφήστε μια απάντηση