Νεαρή Κύπρια, νικήτρια διαγωνισμού, γίνεται Ύπατη Αρμοστής για μια μέρα 

Στα πλαίσια της προώθησης της ισότητας των φύλων και των ηγετικών προσόντων των γυναικών, ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής Στίβεν Λίλι υποδέχθηκε στις 24 Ιουνίου μια νεαρή Κύπρια, τη Δανάη Ξάνθη, ως ομόλογό του για μια μέρα, ούτως ώστε να της δώσει μια γεύση του πώς εργάζεται ένας διπλωμάτης.

Η Δανάη ήταν η νικήτρια του διαγωνισμού «Ύπατος Αρμοστής για μια Μέρα» που διοργάνωσε η Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας.

Η μέρα της με τον Ύπατο Αρμοστή περιλάμβανε υψηλού επιπέδου επαφές, μεταξύ άλλων με τη Βρετανίδα Υπουργό Άμυνας Πένι Μόρντοντ, τον Κύπριο Υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη, την Αναπληρώτρια Ειδική Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, τη σύμβουλο Ισότητας Φύλων του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών Τζόζι Χριστοδούλου, καθώς και με γυναίκες του Μεσογειακού Δικτύου Μεσολάβησης.

Ο κ. Λίλι δήλωσε ότι «η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι αφοσιωμένη στο να πετύχει την ισότητα των φύλων τόσο στο εσωτερικό, όσο και διεθνώς».

Η Δανάη, Ύπατη Αρμοστής για την ημέρα, ευχαρίστησε τη Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία και τον κ. Λίλι για την ευκαιρία που της έδωσαν. «Βρήκα την εμπειρία εξαιρετικά χρήσιμη κι ελπίζω αυτή η πρωτοβουλία να γίνει θεσμός στις δραστηριότητες της Ύπατης Αρμοστείας κάθε χρόνο», είπε.

ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση