Η διαφωνία είναι κομμάτι της δημοκρατίας

Διαφωνίες στο δημοτικό Συμβούλιο Γεροσκήπου. Εάν η διαφωνία και η διαφορετική αντιμετώπιση πολλών θεμάτων θεωρείται αμάρτημα, τότε ας μας πουν ανοικτά και επώνυμα πώς προτιμούν κάποιοι το δημοτικό συμβούλιο.

Μήπως σαν κάποιο δημοτικό συμβούλιο του παρελθόντος που ήταν όλα ‘’μέλι γάλα’’; Απόλυτη σύμπνοια μεταξύ των μελών, συμφωνία σε μικρά και μεγάλα, ακόμη και προσωπικά θέματα, πάντα ομόφωνες αποφάσεις μέχρι του σημείου να συμφωνούν και ποιες μετοχές του χρηματιστηρίου άξιζε να αγοραστούν σε ιδιωτική τοποθέτηση; Μήπως πάλι πρέπει να υπάρχει ομοφωνία και για την πλήρωση κενών θέσεων; Να συμφωνούμε δηλαδή, όπως παλιά, να βάζουμε όλοι μηδέν σε άριστους υποψήφιους σε διαδικασία πρόσληψης για να υπάρχει ομοφωνία;

Αυτό θέλουν κάποιοι; Να πληρώνουν οι Γεροσσηπιανοί τον ένα φόρο πάνω στον άλλο για να’ μαστε ‘’καλά παιδάκια’’ που χωρίς διαφωνίες θα ξοδεύουμε αλόγιστα το υστέρημα του κάθε δημότη;

Και επειδή δεν μπορώ να μιλώ εκ μέρους συναδέλφων στο δημοτικό συμβούλιο θα δώσω παραδείγματα για τις δικές μου διαφωνίες:

Διαφώνησα στην αρχή της πενταετίας να δοθεί παράταση στην ασυδοσία που επικρατούσε στην παραλία όπου κάποιοι κέρδιζαν σε βάρος του δήμου και των δημοτών και έφθασαν στο σημείο να θεωρούν ”κεκτημένα” όσα παράνομα δημιούργησαν.

Διαφώνησα και διαφωνώ με τη στέγαση δημοτικών υπηρεσιών σε ενοικιαζόμενα κτήρια. Τρανό παράδειγμα η στέγαση του οικονομικού τμήματος του δήμου σε ενοικιαζόμενο κτήριο την ίδια στιγμή που αγοράσαμε το κτήριο της πρώην συνεργατικής τράπεζας δίπλα από το δημαρχείο που ήταν έτοιμο για λογιστήριο. Δυστυχώς προτίμησαν να στεγάσουν τη βιβλιοθήκη στον εν λόγω χώρο αντί το λογιστήριο του δήμου.

Διαφώνησα με την πολιτική του δήμου να δίνει σε πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία της Γεροσκήπου ‘’ψίχουλα’’ των €1500 ετησίως ενώ με μια μονοκονδυλιά να δίνει ο δήμος  πριν μόλις 20 μέρες 10 χιλιάδες σε σωματείο της Πάφου.

Διαφώνησα με την πολιτική του δημάρχου έναντι των γηρατειών της Γεροσκήπου και την άρνηση του να καλύψει το γεύμα τους των €1000 μετά την ετήσια γενική τους συνέλευση.

Διαφώνησα και διαφωνώ να  στηρίζεται ο δήμος στις ενέργειες μιας μικρής ομάδας πολιτών για να διασωθεί από την απορρόφηση του από το δήμο της Πάφου. Ο δήμος ο ίδιος πρέπει να είναι μπροστάρης των ενεργειών που πρέπει να γίνουν.

Διαφώνησα  με την όλη κατάσταση και τα μέτρα που λαμβάνονται  σχετικά με το χάλι που επικρατεί στην πλατεία του δήμου. Κατέθεσα προτάσεις για άμβλυνση του προβλήματος. Δυστυχώς αυτές οι προτάσεις επιβάλουν ‘’δουλειά’’ και ώρες εργασίας, που όμως κάποιοι δεν θέλουν να ξοδέψουν.

Διαφώνησα και διαφωνώ για τα επίπεδα καθαριότητας που επικρατούν στο δήμο μας.  Δεν είναι μόνο η ενίσχυση του προσωπικού στον τομέα καθαριότητας που επιβάλλεται.  Θέλει και το δήμαρχο να περπατά κάθε γειτονιά και να  δίνει οδηγίες.

Διαφώνησα με τις προτεραιότητες έργων που θέτει ο δήμος Γεροσκήπου. Είναι έργα που θα τα χαίρεται η πλειοψηφία των δημοτών που χρειάζονται και όχι πάρκα γλυπτικής!

Διαφώνησα και διαφωνώ στη γενική απραξία που παρατηρείται. Οι κάτοικοι Γεροσκήπου ατύχησαν. Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους είναι άπιαστο όνειρο.  Γι’αυτό το λόγο η τεράστια πλειοψηφία των Γεροσσηπιανών δεν θέλει να ασχολείται παρά μόνο με το σπίτι και την οικογένεια τους. Καμιά έμπνευση , καμιά προοπτική.

Διαφωνώ ότι η σιωπή των εκλεγμένων είναι χρυσός.

 

Αντώνης Τρακκίδης

Δημοτικός Σύμβουλος Γεροσκήπου

 

Αφήστε μια απάντηση