Ο ΥΠΑΜ ενημέρωσε τη Βρετανίδα ομόλογό του για τις τουρκικές δραστηριότητες στην ΑΟΖ 

Την ικανοποίηση της κυβέρνησης αναφορικά με την ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τα όσα αναφέρει στα συμπεράσματά του σε σχέση με τις παράνομες τουρκικές δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ εξέφρασε ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, σε συνάντηση σήμερα στο Υπουργείο Άμυνας με τη Βρετανίδα ομόλογό του, Penny Mordaunt.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, ο κ. Αγγελίδης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την κ. Mordaunt σχετικά με τις παράνομες και εχθρικές ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τις οποίες παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, αλλά και το Δίκαιο της Θάλασσας, θέτοντας παράλληλα σε άμεσο κίνδυνο τη σταθερότητα ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο Υπουργών και στην παρουσία αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων, συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας στον τομέα ασφάλειας και άμυνας, και ανταλλάχθηκαν απόψεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση της συνεργασίας τους, σύμφωνα και με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφηκε πρόσφατα.

Αφήστε μια απάντηση