Νέος Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ αναλαμβάνει ο Κ. Χατζησάββας και Γενικός Γραμματέας ο Κ. Κωσταντίνου 

Νέος Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ αναλαμβάνει από σήμερα ο Κώστας Χατζησάββας και Γενικός Γραμματέας ο Κωνσταντίνου Κωσταντίνου, οι οποίοι παρέλαβαν την σκυτάλη από τον Γιάννο Σωκράτους και Μάριο Κανικλίδη, αντίστοιχα.

Ο νέος Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι έγινε συνεδρία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία εξέλεξε το νέο Πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ και το νέο Γενικό Γραμματέα της Οργάνωσης.

«Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα, τα οποία έχουμε να ασχοληθούμε. Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων, η οποία συνήλθε, επίσης, σήμερα, συζήτησε πολλά σοβαρά ζητήματα, τα οποία έχουν να κάνουν σχέση με την παραβατική συμπεριφορά των μαθητών σε βάρος συμμαθητών τους αλλά και εκπαιδευτικών. Συζητήσαμε, επίσης, το σοβαρό ζήτημα που απασχολεί εκατοντάδες συναδέλφους μας, οι οποίοι είναι συνταξιοδοτικά ανασφάλιστοι, όπως επίσης το σχέδιο αξιολόγησης των μαθητών», σημείωσε.

Όσον αφορά την παραβατική συμπεριφορά των μαθητών, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι η ΟΕΛΜΕΚ θα ζητήσει την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων από τις αίθουσες διδασκαλίας.

Αναφορικά με το συνταξιοδοτικό ζήτημα, ο νέος Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι θα λάβουν κάθε πρωτοβουλία για επίλυση του ζητήματος αυτού, το συντομότερο δυνατό.

«Θέση της Οργάνωσης μας είναι ότι οι συνάδελφοι αυτοί θα πρέπει να ενταχθούν ακριβώς στο ίδιο συνταξιοδοτικό σχέδιο, το οποίο ισχύει για όλους τους κρατικούς υπαλλήλους», πρόσθεσε.

Όσον αφορά το σχέδιο αξιολόγησης του μαθητή, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι πήραν σήμερα κάποιες αποφάσεις και πρόσθεσε ότι η ΟΕΛΜΕΚ δεν δέχεται εξετάσεις στο τέλος κάθε τετραμήνου.

«Έχουμε καταθέσει μια συνολική ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιολόγηση των μαθητών και αναμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας να μας καλέσει για να συζητήσουμε το σοβαρό αυτό ζήτημα», σημείωσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Χατζησάββας ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο, Γιάννο Σωκράτους και απερχόμενο Γενικό Γραμματέα,  Μάριο Κανικλίδη.

Λογοδοσία απερχόμενου Προέδρου ΟΕΛΜΕΚ

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, στη λογοδοσία του για το χρονικό διάστημα 12 Δεκεμβρίου 2018 -20 Ιουνίου 2019, στη σημερινή Τακτική Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων της Οργάνωσης, είπε, μεταξύ άλλων, ότι η τελική κατάληξη στην ΜΕΠΕΥ δικαιώνει πλήρως όλες τις επιλογές που έκαναν ως ΟΕΛΜΕΚ.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι αν οι σχέσεις μεταξύ των εκπαιδευτικών οργανώσεων δεν βελτιώνονταν, παρέμεναν δηλαδή ανταγωνιστικές και δεν προσπαθούσαν με αμοιβαίες υποχωρήσεις να συνεννοηθούν, «να είστε σίγουροι ότι όχι μόνο κατάληξη δεν θα υπήρχε στη ΜΕΠΕΥ, αλλά ούτε καν θα φτάναμε στη ΜΕΠΕΥ, καθώς το παιχνίδι, πολύ απλά, θα είχε ήδη χαθεί από τον περασμένο Ιούλιο».

«Αυτό θα πρέπει να το έχουμε καλά στο μυαλό μας για το μέλλον. Δεν θα πρέπει , παρά τις προκλήσεις και τις όποιες πρόσκαιρες προστριβές, να τροφοδοτούμε την πολιτική του διαίρει και βασίλευε, μια πολιτική που, συνήθως, επιστρατεύεται από τους κατά καιρούς κυβερνώντες, για να διασπάσουν την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος», πρόσθεσε.

Ο κ. Σωκράτους ανέφερε, επίσης, ότι ολοκλήρωσε σήμερα τον κύκλο της διετούς Προεδρίας του στην ΟΕΛΜΕΚ.

«Ήταν πραγματικά ιδιαίτερη η τιμή για εμένα να υπηρετήσω την ΟΕΛΜΕΚ, αυτή την ιστορική Οργάνωση και τις χιλιάδες των μελών της, από τη θέση του Προέδρου. Το σίγουρο είναι ότι αυτό το διάστημα, το πάρα πολύ δύσκολο, έκανα ό,τι μπορούσα για το καλό της Οργάνωσης και των μελών της, γι΄ αυτό και αφήνω την Προεδρία με τη συνείδηση μου απολύτως ήσυχη. Πάρα πολλά ζητήματα διευθετήθηκαν, αλλά υπάρχουν ασφαλώς και άλλα, που παρά τις προσπάθειες μας, δεν κατέστη δυνατόν να διευθετηθούν ακόμα. Αυτό συνέβαινε και θα συμβαίνει πάντα. Γι΄αυτό και η προσπάθεια δεν εξαντλείται  σε θητείες και πρόσωπα, αλλά έχει να κάνει με σκοπούς και στόχους, που οι εκάστοτε εντεταλμένοι καλούνται να υπηρετήσουν και να επιτύχουν. Η προσπάθεια, λοιπόν, συνεχίζεται και όλοι μαζί θα πρέπει να παλέψουμε για όσα μας περιμένουν», κατέληξε.

Νέο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο ΟΕΛΜΕΚ

Σε συνεδρία του Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά τη λήξη της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης των Γενικών Αντιπροσώπων, εξελέγηκαν στην θέση του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ ο κ. Κώστας Χατζησάββας και στη θέση του Γεν. Γραμματέα της ΟΕΛΜΕΚ ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ, το νέο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης για τη χρονιά 2019 – 2020 θα απαρτίζουν οι:

Πρόεδρος:                           Κώστας Χατζησάββας  
Αντιπρόεδρος:                    Παντελής Νικολαϊδης 
Γενικός Γραμματέας:          Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου
Γενικός Ταμίας:                  Γαβριήλ Γαβριήλ
Οργανωτικός Γραμματέας: Στέλιος Κουτσίδης     
Βοηθός Γεν. Γραμματέας:   Θέμης Πολυβίου
Βοηθός Ταμίας:                  Γιάννης Νικολαϊδης   
 
Μέλη:
Χαράλαμπος Χριστοδούλου
Γιώργος Γιωργάλλας                                      
Αλκίνος Λαζάρου
Χριστάκης Τζιώρτας
Γιάννος Σωκράτους                                                        
Πέτρος Γάης      
Λευτέρης Ζαχαριουδάκης
Κυριάκος Ματθαίου
Μάριος Κανικλίδης
Ανδρέας Μαυράτσας
Αιμιλία Σταύρου 
Ρένα Γιαβρή
Βαλεντίνα Δημητριάδου Σαλτέ
Γιώργος Παπαγεωργίου
 

ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση