Αυτά δεν θα είναι μαλακά μέτρα’, λέει ο Γιούνκερ για τα μέτρα κατά της Τουρκίας σε σχέση με την ΑΟΖ 

“Αυτά δεν πρόκειται να είναι μαλακά μέτρα”, τόνισε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Γιούνκερ αναφερόμενος σε στοχευμένα μέτρα της ΕΕ για την Τουρκία, για τα οποία η Κομισιόν έλαβε εντολή από το Συμβούλιο να παρουσιάσει.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά την πρώτη ημέρα της συνάντησης των 28 στις Βρυξέλλες, όπου έγινε  συζήτηση για το θέμα των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, ο Προέδρου Γιούνκερ δήλωσε ότι η ΕΕ βρίσκεται σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο.

“Αυτό που κάνει η Τουρκία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου είναι εντελώς απαράδεκτο”, δήλωσε και τόνισε ότι “η Επιτροπή καλείται να προτείνει μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε σχέση με τη σύγκρουση αυτή και θα το κάνουμε – και αυτά δεν θα είναι μαλακά μέτρα “, όπως διευκρίνισε.

“Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μας ενημέρωσε για την κατάσταση στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου”, ανακοίνωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ. “Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι έτοιμο να ανταποκριθεί κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο”, επανέλαβε. “Η Επιτροπή και η ΕΥΕΔ έχουν λάβει εντολή να παρουσιάσουν επιλογές μέτρων”, κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση