Στην Κύπρο τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της ΚΣ του ΟΑΣΕ 

Στην Κύπρο φθάνει τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ),  George Tsereteli, για επίσημη επίσκεψη ύστερα από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής,  Δημήτρη Συλλούρη.

Τον κ. Tsereteli συνοδεύουν ο Προεδρικός Σύμβουλος,  Loїc Poulain και ο Ειδικός Σύμβουλός του,  Guido Almerigogna.
Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο κ. Tsereteli θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Συλλούρη.

Συναντήσεις θα έχει επίσης με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας, Υπουργό Οικονομικών,  Χάρη Γεωργιάδη και τον Δήμαρχο Αμμοχώστου, Πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αλέξη Γαλανό.

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του κ. Tsereteli, ενώ η κυπριακή αντιπροσωπεία στην ΚΣ ΟΑΣΕ θα παραθέσει γεύμα εργασίας. O κ. Tsereteli θα έχει, εξάλλου, χωριστές συναντήσεις με την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Elizabeth Spehar και με Μέλη της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων και θα επισκεφθεί το Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Επιτροπής.  Θα επισκεφθεί, τέλος, τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή της Δερύνειας.
ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση