ΠΑΣΕΕΚ: Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αποτελεί, σύμφωνα με την Παγκύπρια Συντεχνία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΠΑΣΕΕΚ), η σημερινή κατάρρευση τμήματος της οροφής στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας και ο τραυματισμός συναδέλφου μας εν ώρα εργασίας, όπως αναφέρει.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις πράξεις και παραλείψεις όλων των αρμοδίων, που εξαναγκάζουν τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και τους λειτουργούς αεροπορικών κινήσεων να εργάζονται υπό τέτοιες άθλιες συνθήκες, διακινδυνεύοντας την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των ιδίων αλλά και των επιβατών στα αεροσκάφη που ελέγχουν», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η ΠΑΣΕΕΚ.

Για ένα κράτος του οποίου η οικονομία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό που φτάνει με εκατοντάδες πτήσεις ημερησίως, σύμφωνα με την ΠΑΣΕΕΚ, «ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας έχει αφεθεί όχι στον αυτόματο πιλότο αλλά αποκλειστικά στον επαγγελματισμό και τον καθημερινό αγώνα μας στο Κέντρο Ελέγχου στη Λευκωσία και στους Πύργους Ελέγχου Λάρνακας και Πάφου».

Η Συντεχνία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας καλεί το κράτος να παρέμβει «άμεσα σε ανώτατο επίπεδο για μετακίνηση του Κέντρου Ελέγχου στο ΄νέο΄ κτίριο στην Κοκκινοτριμιθιά, που παραμένει αχρησιμοποίητο για δεκαπέντε χρόνια, αφού γίνουν οι κατάλληλες μελέτες για να διαπιστωθεί εάν είναι ακόμα κατάλληλο».

Στο μεταξύ, όπως προσθέτει, «επιβάλλεται να ληφθεί κάθε απαιτούμενο μέτρο στο υφιστάμενο κτίριο για διασφάλιση της υγείας και σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων και της ποιότητας της εργασίας τους».

«Το σημερινό συμβάν είναι η κορυφή του παγόβουνου. Όταν οι συνθήκες εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας είναι απαράδεκτες, ενώ θα έπρεπε να είναι ιδανικές, οι συνέπειες για την ασφάλεια των χιλιάδων αεροσκαφών και των επιβατών τους μπορεί να είναι ολέθριες», προσθέτει.

Αναφέρει επίσης ότι έχει δημοσιοποιήσει τα προβλήματα επανειλημμένα αλλά λύσεις δεν βλέπει.

«Αν απεργήσουμε για να ασκήσουμε πίεση για να επιλυθούν κινδυνεύουμε με φυλάκιση λόγω του αντιδημοκρατικού νόμου που ψήφισαν σχεδόν όλα τα κόμματα το 2012 ποινικοποιώντας το δικαίωμα της απεργίας στον κλάδο μας», καταλήγει η ΠΑΣΕΕΚ.

ΚΥΠΕ

 

Αφήστε μια απάντηση