Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν βοηθούν στην αποκλιμάκωση της έντασης, είπε ο Έλληνας ΥΕΘΑ 

Οι συζητήσεις της Ελλάδας με την Τουρκία στοχεύουν στην αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι οι τουρκικές παραβιάσεις «δεν βοηθούν σε μια τέτοια κατεύθυνση».

Κατά τις δηλώσεις του στην τελετή παραλαβής των νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι «προσπαθούμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε προς όφελος και των δύο πλευρών να σταματήσουν οι παραβιάσεις και αυτού του τύπου οι ενέργειες» εκ μέρους της Τουρκίας.

Ερωτηθείς ποια είναι η στάση της Ελλάδας απέναντι στην αύξηση των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο, ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε ανάλυση σε ένα λεπτό του τι προβλέπουμε, αλλά αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι οι συζητήσεις και οι προσπάθειες έχουν σχέση και στόχο να πέσει η ένταση. Με αυτές τις μεθοδεύσεις και με αυτούς τους τρόπους αντίδρασης δε βοηθάνε σε μια τέτοια κατεύθυνση».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι εκ μέρους της ελληνικής πλευράς «αντιμετωπίζονται και αναχαιτίζονται όλες οι παραβιάσεις, όπως προβλέπεται και όπως έχουμε ως πάγια τακτική μας».

ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση