Θεωρούν ξεγραμμένη τη Γεροσκήπου

Στην τελευταία έκδοση της τοπικής εφημερίδας ‘’Αδέσμευτος της Πάφου’’ και με τίτλο ”έκρηξη Παυλίδη” αναφέρεται ότι ο δήμαρχος Γεροσκήπου εκφράζει προς τον πρόεδρο της δημοκρατίας έντονα παράπονα για τη στασιμότητα της Γεροσκήπου. Ας σημειωθεί ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης προέρχεται από το κόμμα που δυο φορές εξέλεξε το σημερινό δήμαρχο Γεροσκήπου. Με επιστολή του ο δήμαρχος τον καλεί να ξεκαθαρίσει κατά πόσο θα γίνει ή δεν θα γίνει η συνεταιρική ανάπτυξη του Ούγγρου με τον Αρχιεπίσκοπο στην παραλιακή περιοχή Γεροσκήπου, γνωστή σαν Eden City, αφού κρατά σε ομηρεία το δήμο!

Ξέρει ο καθένας στο ΔΣ ότι η Γεροσκήπου ζητά χαλίτικη γη από  το κράτος για επέκταση του αθλητικού της κέντρου και ειδικά των γηπέδων ποδοσφαίρου που έχουν μεγάλη ζήτηση από ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ομάδες, για προετοιμασία  από Νοέμβριο μέχρι και Απρίλη. Ναι, επέκταση του αθλητικού κέντρου που δημιούργησε ο τέως δήμαρχος Κούζουπος τον οποίο ο νυν δήμαρχος ήθελε να εκτοπίσει από τη δημαρχία για να διαχειριστεί ο ίδιος καλύτερα τα του δήμου.

Πλήρης αποτυχία αφού για εφτά και πλέον χρόνια η Γεροσκήπου είναι σε τέλμα. Η κυβέρνηση απάντησε αρνητικά, ότι δηλαδή δεν μπορεί να μας δώσει χαλίτικη γη γιατί έχει δεσμεύσει όλη την έκταση στην περιοχή για την ανάπτυξη του Ούγγρου και του Αρχιεπισκόπου.

Άργησες πάρα πολύ δήμαρχε. Θυμάσαι τότε που η πολεοδομία ζητούσε από το δημοτικό συμβούλιο απόψεις για την πολεοδομική άδεια του αρχιεπισκόπου; Θυμάσαι ακόμη όταν υπερίσχυσαν οι απόψεις σου, να δοθούν θετικές απόψεις στην πολεοδομία χωρίς ουσιαστικά ανταλλάγματα; Εγώ διαφώνησα. Αισθανόσουν νικητής τότε, έτσι δεν είναι; Θυμάσαι που ο υποφαινόμενος μιλούσε ότι έπρεπε να δοθούν σοβαρά ανταλλάγματα για τη Γεροσκήπου εάν επέμενες να δώσεις θετικές απόψεις για τα ψηλά κτήρια του αρχιεπισκόπου; Κοίταξε τα πρακτικά εκείνων των συνεδριάσεων, εκεί θα τα βρεις όλα, μαζί και τα λάθη σου.

Αν δηλαδή τότε “έστηνες πόδι” και ζητούσες αντάλλαγμα κάποια χαλίτικα για να δημιουργήσουμε γήπεδα ποδοσφαίρου, ίσως να μας λάμβαναν σοβαρά υπόψη σήμερα. Ίσως να μπορούσες να παρουσιάσεις και κάποιο έργο επί θητείας σου. Τώρα δηλώνεις ότι ”αναγκάζεσαι για πολλούς μήνες να ζητάς με επιστολές τη βοήθεια του προέδρου Αναστασιάδη χωρίς καμιά ανταπόκριση”. Κανένας πλέον δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη τη Γεροσκήπου. Ούτε για χαλίτικα, ούτε για έγκριση θέσεων στο δήμο, ούτε για τον τεχνητό ύφαλο, ούτε για τα απόβλητα των ξενοδοχείων, ούτε για το καζίνο. Πόσο δίκιο είχε ο ανθυποψήφιος σου στις τελευταίες δημοτικές εκλογές Γιαννάκης Μαλλουρίδης όταν δήλωνε ότι αν συνέχιζες για ακόμα έξι μήνες με τους ίδιους ρυθμούς η Γεροσκήπου θα έφτανε σε αδιέξοδο. Τώρα πήρες την απάντηση από την ίδια την κυβέρνηση. Δεν μας υπολογίζει κανένας πλέον στη Γεροσκήπου, μας έχουν ξεγραμμένους.

 

Αντώνης Τρακκίδης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Γεροσκήπου.

Αφήστε μια απάντηση