Ελάτε όλοι

Η απόφαση που πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο για κατάθεση ιδεών από δημότες για την διαμόρφωση τόσο του Δημόσιου Κήπου, όσο και του χώρου στον οποίο μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε η αστυνομική διεύθυνση Πάφου, μόνο ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι η πρόταση κατατέθηκε από τον Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη και υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και όλα αυτά άσχετα με την όποια πολιτική εξυπηρετεί ολόκληρη η απόφαση.

Εάν δηλαδή προεξοφλεί την ανέγερση ναού στον Δημόσιο Κήπο, πριν καν αποφασίσει το Συμβούλιο Παρεκκλίσεων εάν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο.

Η απορία μας είναι εάν ο Μητροπολίτης Πάφου θα συμφωνεί με την πρόταση αυτή, σε περίπτωση που το Συμβούλιο δεν επιτρέψει την ανέγερση ναού στον Κήπο, αν και το δημοτικό συμβούλιο δεν το απασχόλησε καθόλου κάτι τέτοιο.

Από κει και πέρα όμως θα πρέπει να χαιρετίσουμε τον τρόπο με τον οποίο δρα ο Δήμος στην περίπτωση της διαμόρφωσης των χώρων αυτών που θα αποτελούν και την βιτρίνα του.

Δίνει δηλαδή βήμα στον καθένα μας που αγαπά και νοιάζεται την πόλη μας να καταθέσει τις δικές του ιδέες για τη διαμόρφωση τόσο του Δημόσιου Κήπου, όσο και του χώρου του παλιού αστυνομικού σταθμού.

Με την απόφαση αυτή δίνει το δικαίωμα στον κάθε δημότη να σκεφτεί πώς θα ήθελε το κομμάτι αυτό της πόλης μας και όχι μόνο αυτό αλλά να καταθέσει και τις δικές του προτάσεις.

Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρόν.

Ας σκεφτούμε όλοι και ας καταθέσουμε τις ιδέες μας.

Στο χώρο του Κήπου ήδη έχει αποφασιστεί ότι εκτός από τα ναό θα ανεγερθεί αναψυκτήριο και παιδότοπος, ενώ στον χώρο του παλιού αστυνομικού σταθμού τα κτίρια του οποίου θα μετατραπούν σε Μουσείο Ιστορικής Μνήμης της Πάφου παίζει να ανεγερθεί κηποθέατρο, σιντριβάνι και ότι άλλο προκύψει από τις ιδέες που θα κατατεθούν και θα υιοθετηθεί από την μελετητική ομάδα.

Αρχικά λοιπόν οι Παφίτες ειδικοί αρχιτέκτονες, πολεοδόμοι και άλλοι που δεν θα περιλαμβάνονται στην ομάδα μελετητών αλλά κι ο κάθε απλός πολίτης, ας καταθέσουμε τις ιδέες μας.

Η Πάφος δεν ανήκει σε κανένα Δήμαρχο, κανένα Μητροπολίτη, κανένα Δημοτικό Σύμβουλο. Ανήκει σε όλους μας και όλοι έχουμε λόγο για το πώς τη θέλουμε.

Αφήστε μια απάντηση