Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών της Γεροσκήπου

Χάρης Πάζαρος

Δημοτικός Σύμβουλος Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γεροσκήπου

Απώτερος στόχος μας η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών της Γεροσκήπου και η σταδιακή εξέλιξη της, σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη….

Με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών της Γεροσκήπου θα συνεχίσει να εργάζεται ο δημοτικός σύμβουλος της ΕΔΕΚ Χάρης Παζαρος που παρά το νεαρό της ηλικίας του διανύει τη δεύτερη θητεία του στο δημοτικό Συμβούλιο.

Στη συνέντευξη του στον Αδέσμευτο αξιολογεί το έργο του δημοτικού συμβούλιου  με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη των καθηκόντων του και αναφέρεται στα έργα που προγραμματίζονται για τη νέα χρονιά.

  1. Πως αξιολογείτε το έως τώρα έργο του νέου δημοτικού συμβουλίου Γεροσκήπου αφού ήδη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων σας;

Με τη συμπλήρωση του πρώτου κιόλας χρόνου από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Γεροσκήπου, εκφράζω την ικανοποίηση μου από τη μέχρι σήμερα πορεία του και εκτιμώ ότι και για το υπόλοιπο της θητείας μας, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον ίδιο ζήλο, με αντικειμενικότητα και διαφάνεια και με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών της Γεροσκήπου και τη σταδιακή εξέλιξη της, σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.

2.Ποιά  έργα πιστεύετε ότι θα πρέπει άμεσα ο Δήμος σας να προωθήσει για φέτος με δεδομένο ότι ο προϋπολογισμός σας για το 2018 είναι πλεονασματικός;

Κατά την άποψη μου, ο Δήμος Γεροσκήπου, στην παρούσα φάση, βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο σε ό,τι αφορά την προώθηση και υλοποίηση έργων καθώς πολλά εκ των οποίων έχουν ήδη τροχιοδρομηθεί μέσα από τη διαδικασία των προσφορών όπως για παράδειγμα ο Συνδετήριος Δρόμος τουριστικής περιοχής με το Κέντρο, ο κυκλικός κόμβος βόρεια του παλιού ΚΕΝ,  η διασταύρωση Μακαρίου με Ιπποκράτους, η επέκταση του κοιμητηρίου, η σύνδεση των κυκλικών κόμβων Πλαζ Κ.Ο.Τ – Αεροδρομίου, η μελέτη ανάπλασης για αναζωογόνηση του παραδοσιακού πυρήνα, η ανακαίνιση των παραδοσιακών οικιών Χατζημιτσή & Στρογγυλού περιμετρικά του Δημοτικού Μεγάρου, τα σωστικά μέτρα για το Αγρόκτημα της Γεροκηπιάς κτλ. Μεταξύ των έργων που προωθούνται για το 2018, είναι η β’ φάση για τους κυματοθραύστες, η διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου με την κατασκευή των τριών σνακ – μπαρ και της υποδομής λουομένων, το αλιευτικό καταφύγιο και τα βελτιωτικά έργα αναβάθμισης της Κεντρικής Πλατείας.

  1. Το Παραλιακό μέτωπο και η διαχείριση παραλιών απασχόλησαν έντονα τον Δήμο, θεωρείτε ορθές τις έως τώρα αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου;

Είναι αλήθεια πως το παραλιακό μέτωπο και η διαχείριση των παραλιών, ήταν ένα από τα θέματα που δημιούργησαν ίσως και τις περισσότερες εντάσεις μεταξύ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και που ίσως να διχοτόμησαν την κοινή γνώμη. Οφείλω ωστόσο να επαναλάβω πως η απόφαση του Δήμου Γεροσκήπου να αναλάβει τη διαχείριση των δύο εκ των πέντε σημείων με κρεβατάκια και ομπρέλες, ήταν υπό τις περιστάσεις ορθή, καθώς πλέον βρισκόμαστε στην υλοποίηση των σχεδιασμών που προωθούνται τα τελευταία χρόνια για ανάπλαση και αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου. Κάτι τέτοιο όμως, σημαίνει και την πάταξη όλων των παρανομιών που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή. Η ανάληψη από το Δήμο των δύο εκ των πέντε σημείων, είχε στόχο να διαφοροποιήσει αυτήν την κατάσταση μέχρις ότου ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για υλοποίηση των σχεδιασμών που αφορούν τη ανάπλαση και διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου.

4.Πρόεδρος της  επιτροπής πρασίνου και περιβάλλοντος  -πως αξιολογείτε το έως τώρα έργο της επιτροπής;

Εκτιμώ ότι η Επιτροπή Πρασίνου και Περιβάλλοντος σε συνεργασία πάντοτε και με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, έχουν προβεί σε όλες τις δέουσες  ενέργειες προκειμένου να διαμορφωθούν τα πάρκα και οι χώροι πρασίνου εντός των δημοτικών ορίων που θα δώσουν μιαν αλλιώτικη όψη σε ολόκληρη την περιοχή. Πραγματοποιούνται συστηματικά εκστρατείες καθαριότητας σε αυτούς τους χώρους και αντικαθίσταται όπου κρίνεται σκόπιμο, ο αστικός εξοπλισμός. Να αναφέρω επίσης ότι πρώτος ανά το παγκύπριο, ο Δήμος Γεροσκήπου εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια, κωδικοποίησε και έθεσε σε εφαρμογή μέσα από κάποιους κανόνες, το σχετικό πρόγραμμα «υιοθεσίας» χώρων πρασίνων ή και πάρκων, από οργανωμένα σύνολα, σχολεία, επιχειρήσεις και μεμονωμένα πρόσωπα.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση