WRC

WRC: Preview Ράλλυ Πορτογαλίας

Ο θίασος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ επιστρέφει στην Ευρώπη με έναν από τους πλέον κλασικούς και φημισμένους για την ατμόσφαιρά τους αγώνα, το Ράλλυ Πορτογαλίας!

Με την προσθήκη νέων αγώνων (ουσιαστικά αγορών) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, οι επονομαζόμενοι και κλασικοί γίνονται όλο και λιγότεροι. Ένας από αυτούς, με τεράστια παράδοση στο θεσμό, είναι το Ράλλυ Πορτογαλίας. Με ιστορία που ξεκινάει από το 1967, οπότε και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, αποτέλεσε αναπόσπαστο μέρος του θεσμού από το 1973. Θέματα ασφαλείας τον έθεσαν εκτός το 2001, αλλά επέστρεψε το 2007 στο πρόγραμμα του WRC, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα. Κύριο χαρακτηριστικό του δεν είναι τόσο οι ειδικές διαδρομές, αλλά η ατμόσφαιρα που κυριαρχεί σε αυτές με την παρουσία του κόσμου. Χιλιάδες θεατές κατακλύζουν μέχρι και σήμερα τις ειδικές, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι αυτός ήταν και ο λόγος που για μία εξαετία το Πορτογαλίας έμεινε εκτός WRC. Ειδικότερα τη δεκαετία του ’80 και του ’90, οι οδηγοί ανέφεραν ότι στον πορτογαλικό αγώνα δεν τολμούσαν ποτέ να κινηθούν στο όριο. Ουσιαστικά προσπαθούσαν να κρατηθούν στο δρόμο ανάμεσα από τις ανθρώπινες μπαριέρες που είχαν δημιουργήσει οι θεατές στις δύο άκρες του δρόμου.

Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι τυχαίο ότι έχει ανακηρυχθεί πέντε φορές το «καλύτερο ράλλυ» στο WRC. Παλιότερα ο αγώνας ήταν μικτός, αλλά οι νεότεροι τον θυμόμαστε ως κλασικό χωμάτινο. Με το καθάρισμα του δρόμου να αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του Ράλλυ Πορτογαλίας, οι ειδικές ποικίλλουν, αφού συνδυάζουν γρήγορα και πιο κλειστά κομμάτια. Ιδιαίτερη πρόκληση αποτελεί το δεύτερο πέρασμα από τις ε.δ., αφού οι δρόμοι «καταστρέφονται» σχετικά εύκολα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλα αυλάκια από τους τροχούς των αυτοκινήτων. Με αρκετές πέτρες στην επιφάνεια, το δεύτερο loop αποτελεί για πολλούς θέμα επιβίωσης.

Η φετινή εκδοχή του Ράλλυ Πορτογαλίας έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την περσινή, αφού, σε μια προσπάθεια να προσθέσουν αίγλη από εκδοχές του παρελθόντος, το ωράριο της Παρασκευής είναι τελείως καινούργιο! Για πρώτη φορά από το 2001, ο αγώνας θα περάσει από τις διάσημες ειδικές γύρω από την περιοχή του Arganil, οι οποίες αποτελούσαν σήμα κατατεθέν του Ράλλυ Πορτογαλίας τις προηγούμενες δεκαετίες. Για να μπορέσουν να συμπεριληφθούν, η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στην Coimbra, η οποία είναι ανάμεσα στο Matosinhos (που και φέτος θα αποτελέσει το επίκεντρο του αγώνα) και τη Λισαβόνα, 140 χλμ. μακριά από το κεντρικό service park. Κάπως έτσι, την Παρασκευή τα πληρώματα θα πραγματοποιήσουν έξι ε.δ. (αλλά με συνολικό μήκος μόλις 94 χλμ.) σε ιστορικές διαδρομές, και μάλιστα χωρίς ενδιάμεσο service! Κάτι που αυξάνει ακόμα περισσότερο το δείκτη δυσκολίας. Κάπως έτσι, η μεγαλύτερη σε αγωνιστικά χιλιόμετρα ημέρα είναι το Σάββατο, με 161 χλμ. ειδικών διαδρομών! Η αυλαία κλείνει την Κυριακή, με μόλις 52 χλμ., αλλά και την κλασική Fafe των 11 χιλιομέτρων να αποτελεί την Power Stage του αγώνα. Ειδική στην οποία αναμένεται και φέτος να δούμε εκατοντάδες χιλιάδες θεατές.

HYUNDAI SHELL MOBIS WRT

Ο Sebastien Loeb έσωσε την παρτίδα για τη Hyundai στη Χιλή, αν και οι άνθρωποι της ομάδας περισσότερο ανησύχησαν με τον Thierry Neuville, παρά με το αποτέλεσμα. Ευτυχώς για τους ίδιους, η αρχική γνωμάτευση, που έκανε λόγο για σπασμένο πόδι του Βέλγου, δεν επαληθεύτηκε, με αποτέλεσμα ο πρώτος οδηγός της Hyundai να είναι ετοιμοπόλεμος για τον 7ο γύρο του θεσμού. Αυτό όμως που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Andrea Adamo ήταν η νέα κακή εμφάνιση του Andreas Mikkelsen. Ο Νορβηγός μπορεί στην Αργεντινή να τερμάτισε 2ος, αλλά στη Χιλή ήταν απογοητευτικός. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός Πορτογαλίας, με τον Loeb να παίρνει τη θέση του. Αρκετοί κατακρίνουν τον Ιταλό μάνατζερ για την απόφασή του, αλλά ο Adamo έχει στοχεύσει στον τίτλο Κατασκευαστών, και σε κάθε αγώνα το καλύτερο δυνατό, για να έχει στη διάθεσή του την κορυφαία σύνθεση οδηγών. Έτσι, οι Neuville, Loeb και Sordo θα οδηγήσουν τα τρία i20 WRC, ενώ, όπως δήλωσε ο Ιταλός μάνατζερ, ο Mikkelsen θα επιστρέψει στο μπάκετ του αυτοκινήτου στη Σαρδηνία. Και οι τρεις οδηγοί της Hyundai οδήγησαν το αυτοκίνητο από μία μέρα στην Ευρώπη μετά τη Χιλή, ενώ δεν αναμένεται να έχει τεχνικές διαφορές. Η σημαντική αναβάθμιση του i20 WRC θα παρουσιαστεί στο Ράλλυ Φινλανδίας, οι οποίες σύμφωνα με τον Adamo θα είναι εμφανείς, αφού θα περιλαμβάνει και νέο αεροδυναμικό πακέτο.

Στην Πορτογαλία ο Neuville θα οδηγήσει το αυτοκίνητο με το οποίο κέρδισε στην Κορσική, ο Sordo με το ίδιο που συμμετείχε στο Μεξικό, ενώ ο Loeb θα βρεθεί στο εσωτερικό του i20 WRC του Mikkelsen επίσης από τον αγώνα του Μεξικού. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ο νεαρός Jari Huttunen συμμετείχε στο Ράλλυ Riihimaki με i20 WRC, κάτι που προμηνύει τη συμμετοχή του στο Ράλλυ Φινλανδίας με ίδιο αυτοκίνητο. Σημειώστε ότι στον ίδιο αγώνα συμμετείχε με Toyota Yaris WRC ο νεαρός Ιάπωνας Takamoto Katsuta, ο οποίος μάλιστα επικράτησε στον αγώνα!

ΤΟΥΟΤΑ GAZOO RACING WRT

Μπορεί ο Meeke και Latvala να μην προσέφεραν τα αναμενόμενα στη Χιλή, αλλά ο Ott Tanak κατάφερε να σώσει την παρτίδα για την Toyota, ψαλιδίζοντας έστω και λίγο τη διαφορά της από τη Hyundai στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Η ιαπωνική ομάδα θα κατέβει με τρία αυτοκίνητα στην Πορτογαλία, έχοντας φυσικά υψηλές προσδοκίες από τους οδηγούς της. Αναμφίβολα ο Tanak θα αποτελέσει αιχμή του δόρατος, αλλά στο συγκεκριμένο αγώνα και οι κύριοι Meeke και Latvala έχουν καλή παράδοση. Το Yaris δε θα έχει κάποια τεχνική εξέλιξη, αλλά σύμφωνα με τους οδηγούς και τον Tommi Makinen οι μηχανικοί της ομάδας έχουν προχωρήσει στη λύση κάποιων προβλημάτων αξιοπιστίας που παρουσιάστηκαν. Και οι τρεις είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν από μία μέρα δοκιμών έκαστος, ενώ στον αγώνα όλοι τους θα έχουν στη διάθεσή τους τα αυτοκίνητα με τα οποία αγωνίστηκαν στην Κορσική.

CITROEN TOTAL WRT

Η γκρίνια μετά το Ράλλυ Αργεντινής μεταφράστηκε σε ικανοποίηση για τις επιδόσεις του C3 στο Ράλλυ Χιλής. Τα δεδομένα και οι πληροφορίες που αποκόμισαν βοήθησαν στη βελτίωση του στησίματος του Citroen, το οποίο επέτρεψε στον Ogier να τερματίσει για πέμπτη φορά σε έξι αγώνες στο βάθρο. Αναμφίβολα, ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αλλά και ο Esapekka Lappi, αναμένουν την εξέλιξη του C3 μέσα στη χρονιά, η οποία είναι πιθανό να παρουσιαστεί επίσης στο Ράλλυ Φινλανδίας – ειδικά το νέο αεροδυναμικό πακέτο. Από εκεί και πέρα, στην Πορτογαλία οι άνθρωποι της Citroen μπορούν να αισιοδοξούν. Βλέπετε, το C3 αντιμετώπισε πρόβλημα στις βρεγμένες και λασπωμένες επιφάνειες, κάτι που είδαμε σε Αργεντινή και Χιλή, και λογικά δε θα συναντήσουν οι οδηγοί στην Πορτογαλία. Στον αγώνα αναμένεται ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες και, με δεδομένες τις επιδόσεις του συνδυασμού Ogier-C3 σε παρόμοιες συνθήκες στο Μεξικό, η λογική λέει ότι θα είναι σαφώς πιο ανταγωνιστικοί. Τόσο ο Γάλλος όσο και ο Lappi πραγματοποίησαν από μία μέρα δοκιμών έκαστος στη Σαρδηνία, εστιάζοντας τη προσοχή τους σε ρυθμίσεις αναρτήσεων και διαφορικών. Σημειώστε ότι αμφότεροι θα έχουν στη διάθεσή τους τα Citroen C3 που οδήγησαν στο Ράλλυ Κορσικής.

M-SPORT FORD WRT

Για πρώτη φορά μετά το Ράλλυ Σουηδίας, η M-Sport θα συμμετάσχει σε έναν αγώνα με τρία Ford Fiesta! Δίπλα στους συνήθεις ύποπτους Elfyn Evans και Teemu Suninen, θα δούμε τον Gus Greensmith, ο οποίος και θα κάνει το ντεμπούτο του με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC. Τα αυτοκίνητα δε θα έχουν καμία τεχνική εξέλιξη στην Πορτογαλία, αλλά στην M-Sport έχουν υψηλές προσδοκίες από τους οδηγούς για το συγκεκριμένο αγώνα. Μην ξεχνάμε ότι οι δυο τους είχαν τερματίσει στη 2η και την 3η θέση, αντίστοιχα, στον περσινό αγώνα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η M-Sport έδωσε τη δυνατότητα στους Evans και Suninen να πραγματοποιήσουν από μιάμιση μέρα δοκιμών σε ε.δ. της Πορτογαλίας πριν από τον αγώνα, ενώ ακόμα μία είχε στη διάθεσή του το αυτοκίνητο δοκιμών ο Greensmith. Ο Evans θα οδηγήσει το Fiesta με το οποίο συμμετείχε στο Ράλλυ Αυστραλίας πέρσι, ενώ ο Suninen με το ίδιο που τον είδαμε στο Ράλλυ Χιλής. Ο Greensmith θα έχει στη διάθεσή του το αυτοκίνητο του Evans από τη Χιλή.

Αφήστε μια απάντηση