Έκρηξη Παυλίδη

Παράπονα στον Πρόεδρο για την καθυστέρηση στην υλοποίηση δεσμεύσεων και αποφάσεων που αφορούν τον Δήμο Γεροσκήπου, από τον Μιχάλη Παυλίδη…

Τον καλεί να απαντήσει κατά πόσο θα υλοποιηθεί η περιβόητη ανάπτυξη Eden City, η οποία κρατά ουσιαστικά όμηρο τον δήμο του

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ημερομηνίας 22 Απριλίου 2019, ο δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην προώθηση και υλοποίηση των δεσμεύσεων και αποφάσεων της κυβέρνησης που αφορούν τον Δήμο Γεροσκήπου.

Ο κ. Παυλίδης αναφέρει την δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο ενεργούν οι κρατικές υπηρεσίες σε μια σειρά από θέματα που αφορούν έργα τα οποία εξαγγέλθηκαν για το δήμο του.

Καταγγέλλει ακόμα τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ότι δεν προωθούν το αίτημα του Δήμου για παραχώρηση κρατικής γης για ανάπτυξη αθλητικών υποδομών, λόγω της περιβόητης ανάπτυξης Eden City, η οποία κρατά ουσιαστικά όμηρο τον Δήμο Γεροσκήπου.

Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή του Δημάρχου Γεροσκήπου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η επιστολή

Μέσω της παρούσας επιστολής θα ήθελα να σας παρουσιάσω τους προβληματισμούς μου και να εκφράσω την απογοήτευση μου σχετικά με την υπέρμετρη καθυστέρηση που παρατηρείται όσον αφορά την έγκαιρη προώθηση και διαχείριση των θεμάτων του Δήμου Γεροσκήπου από τις Κρατικές Υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα σας αναφέρω την καθυστέρηση που παρατηρείται στο θέμα της υλοποίησης του τεχνητού ύφαλου. Για το εν λόγω θέμα στάλθηκαν σχετικές επιστολές προς το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στις 19/3/2018 και 1/2/2019 και η απάντηση που λάβαμε στις 26/03/2019 ανέφερε ότι δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά για το εν λόγω έργο. Δυστυχώς, οι λάθος χειρισμοί των υπηρεσιών οδήγησαν στην καθυστέρηση επέκτασης των έργων των τεχνητών υφάλων.

Επιπρόσθετα, καθυστέρηση παρατηρείται και στην υλοποίηση του προγράμματος μείωσης αποβλήτων παραλιακών ξενοδοχειακών μονάδων και συναφών χώρων μαζικής παραγωγής αποβλήτων.

Σημειώνω, ότι το πιο πάνω θέμα συζητήθηκε και στη σύσκεψη που έγινε μεταξύ του Δήμου Γεροσκήπου και του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και περιβάλλοντος στις 2/5/2018 όπου ο Υπουργός ζήτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος να προχωρήσει σε συνάντηση με την Τοπική Αρχή για λήφη αποφάσεων, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Όσον αφορά την αίτηση μας για εκμίσθωση κρατικής γης για δημιουργία εγκαταστάσεων αθλητικού τουρισμού, αυτή δεν προωθείται στις αρμόδιες υπηρεσίες για έγκριση λόγω της πολυδιαφημιζόμενης ανάπτυξης Eden City. Θα πρέπει να ληφθεί μια απόφαση το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε να μπορέσει η περιοχή μας να αναπτυχθεί και να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες αθλητικού τουρισμού. Θα γίνει ή δεν θα γίνει η ανάπτυξη αυτή;

Επίσης, είναι με έκπληξη που λάβαμε την επιστολή απόρριψης του αιτήματος μας για αποπαγοποίηση της θέσης Λειτουργού Δημοτικής Υπηρεσίας από το Υπουργείο Οικονομικών και Προϋπολογισμού, μια θέση η οποία κενώθηκε λόγω της προαγωγής του Λειτουργού Δημοτικής Υπηρεσίας του Δήμου στη θέση του Δημοτικού Γραμματέα. Τόσο ο Υπουργός Εσωτερικών, όσο και οι Λειτουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντικότητα της εν λόγω θέσης για την εύρυθμη λειτουργία της Δημοτικής Υπηρεσίας εισηγήθηκαν την προώθηση της αποπαγοποίησης της κάτι το οποίο δυστυχώς δεν εισακούστηκε. Η απόρριψη μας στάλθηκε χωρίς καμία αιτιολόγηση.

Σχετικά με τη δημιουργία Καζίνο στην περιοχή του Δήμου Γεροσκήπου θεωρούμε σημαντικό όπως το κράτος επιστρέφει στην Τοπική Αρχή μέρος των εσόδων από τη λειτουργία του.

Ως εκ τούτου, αναγκάζομαι να ζητήσω τη βοήθεια σας, καθ’ ότι εδώ και πάρα πολλούς, μήνες κάνω προσπάθειες για να προωθηθούν τα πιο πάνω θέματα και δεν βρίσκω καμία ανταπόκριση.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την άμεση και θετική σας ανταπόκριση. Πάντοτε στη διάθεσή σας.

 

Αφήστε μια απάντηση