ΨΗΛΑ ΚΤΙΡΙΑ

Θετικές απόψεις από το Δήμο Πάφου για την ανέγερση πύργων και στη θέση του ξενοδοχείου Αλόη…

Θετικές απόψεις έδωσε ο Δήμος Πάφου για άλλη μια φορά για την ανέγερση ψηλών κτιρίων τόσο στο κέντρο της Πάφου, όσο και στο παραλιακό μέτωπο και μάλιστα δίπλα από το τεμάχιο στο οποίο αδειοδοτήθηκαν και θα ανεγερθούν οι δύο πύργοι πάνω από την παραλία του ΣΟΔΑΠ.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Πάφου έδωσε θετικές απόψεις για την κατεδάφιση του ξενοδοχείου Αλόη και την ανέγερση δύο πύργων (ενός με διαμερίσματα και ενός ξενοδοχείου). Όπως και στην περίπτωση βέβαια της διπλανής ανάπτυξης η Πολεοδομία κούρεψε τον αριθμό των ορόφων για τους οποίος ο Δήμος δεν είχε πρόβλημα μειώνοντας τον, αφού πρόκειται για τεμάχια που βρίσκονται πολύ κοντά στο στην παραλία της πόλης.

Κύκλοι πάντως που τοποθετούνται κατά της ανέγερσης ψηλών κτιρίων στην Πάφο, σχολίασαν ότι δεν είναι και πολύ αθώα η σπουδή που επιδεικνύει το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου για την ανέγερση ψηλών κτηρίων, αφού για 3η φορά η Πολεοδομία, κουρεύει τους ορόφους που εγκρίνονται από τον Δήμο Πάφου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πάφου έδωσε θετικέ απόψεις και για την ανέγερση άλλων δύο πύργων στο κέντρο της Πάφου.

Την τελική ευθύνη βέβαια για την αδειοδότηση των ψηλών κτηρίων την έχει η Πολεοδομία στη Λευκωσία, χωρίς καμία εμπλοκή του Επαρχιακού Γραφείου.

Η ανέγερση ψηλών κτιρίων βέβαια εγκρίνεται βάσει μνημονίου που είχε ετοιμάσει η Πολεοδομία και βάσει των ειδικών προϋποθέσεων που περιέχονται σε αυτό.

Πρόνοιες που όπως υποστηρίζεται πολλές φορές καταστρατηγούνται, ιδιαίτερα όσο αφορά τις περιοχές στις οποίες ενδείκνυται η ανέγερση ψηλών κτιρίων.

Σύντομα λοιπόν και στην Πάφο θα δούμε να υψώνονται πύργοι, οι οποίοι θα αρχίσουν προσεχώς να ανεγείρονται με πρώτους τους δύο πύργους της εταιρείας ΚΟΡΑΝΤΙΝΑ στο τεμάχιο απέναντι από την παραλία του ΣΟΔΑΠ.

Το ερώτημα βεβαίως που προκύπτει και καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου να απαντήσει είναι ποια θα είναι η θέση του Δήμου Πάφου, αν στο μέλλον κάποιοι ξενοδόχοι τους ζητήσουν απόψεις να κατεδαφίσουν κάποια  παραλιακά ξενοδοχεία για να κτίσουν πύργους με διαμερίσματα;

Κύκλοι που έχουν άμεση σχέση με την πολεοδομία αλλά και την ανάπτυξη γης ισχυρίζονται ότι τέτοιου είδους αποφάσεις είναι δυνατόν να ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου και να επιφέρουν πλήγμα σε νευραλγικούς τομείς όπως έγινε και το Mall στον τομέα του λιανικού εμπορίου!!!

Από την πλευρά ωστόσο του Δήμου Πάφου, μέλη της Πολεοδομικής Επιτροπής μας ανέφεραν ότι απλά εκφέρουν απόψεις για αναπτύξεις που αιτούνται επιχειρηματίες με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας της Πάφου και βάσει το κανόνων που κρίνουν όλες τις υπόλοιπες αιτήσεις.

 

 

Αφήστε μια απάντηση